Belső ellenzéke szerint „hülyének néz mindenkit” a Magyar Tenisz Szövetség elnöke

Belső ellenzéke szerint „hülyének néz mindenkit” a Magyar Tenisz Szövetség elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rövidített játéknak indult, de már hónapok óta tart a vita a Magyar Tenisz Szövetség vezetése és a testület ellenzéke között. A mostani összecsapást a szövetség vezetőjének belső levele váltotta ki.

Nem először, azonban utoljára kérem az egyet nem értők táborát, hogy hagyjanak fel azon viselkedésükkel, amelyet a tagságunk nagy fölénnyel elutasít”

– írta Szűcs Lajos, a szövetség elnöke néhány napja egy körlevélben. A testület vezetője szerint a májusi közgyűléssel ugyanis lezárult egy korszak és „kijelenthetjük”, hogy „egy olyan időszak ért végéhez, amely egyikünk számára sem volt kellemes, mégis sokat tanultunk belőle”.

Az elnöki levélben olvasható még, hogy „a demokrácia varázsa, hogy mindenki egyenlő. A Magyar Tenisz Szövetség a demokrácia elveit követve működik, ennek következtében azt az irányvonalat követjük, amelyik a többség által támogatott. Még akkor is, ha egy kisebbség ezzel nem feltétlen tud azonosulni.”

Szűcs szerint az elmúlt három közgyűlésen erős támogatást kaptak a szövetség jelenlegi vezetői, akiknek nincs más feladata, mint

a „demokrácia elveit követve”, a többség akaratának megfelelően dolgozni.

A szövetség elnöke arra kérte a testület munkatársait, hogy felejtsék el az eddig történteket, és tekintsenek a jövőbe, illetve koncentráljanak a saját feladataikra.

Az akták

Az utóbbi hónapokban a szövetségnél már nyomozott például jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt a Budapesti IX. kerületi Ügyészség, és törvényességi felügyeleti eljárást rendelt el az Emberi Erőforrások Minisztériuma. De nem csak emiatt állt a bál a szervezetnél: több szakmai kifogás is felmerült a vezetéssel kapcsolatban. A két legjobb magyar teniszező Fucsovics Márton és Babos Tímea is bírálta az elöljárókat, és tavaly ősszel négy elnökségi tag távozott is a tisztségéből.

A kritikusok

A Tiszta Tenisz csapata most is válaszolt az elnök levelére. A magyar tenisz „belső ellenzéke” szerint tévedés, hogy „a Magyar Tenisz Szövetség a demokrácia elvei szerint működik”. Azt írták nyílt levelükben, hogy ez „visszafogottan fogalmazva csúsztatás. Kevésbé visszafogottan: mindenki hülyének nézése”.

A Tiszta Tenisz alapítói
Kapros Anikó, Marosi Katalin, Szávay Ágnes, Temesvári Andrea, Babos Csaba, Markovits László, Nagy Viktor, Sávolt Attila

Alább pontokba szedték, miért gondolják úgy, hogy a Magyar Tenisz Szövetség nem demokratikusan működik:

Aztán úgy folytatják az elnöknek címzett nyílt levelet, hogy

gondolhatja, hirdetheti, hogy a magyar tenisz életében minden a legnagyobb rendben, az Ön elnöksége egy sikertörténet és az Ön szóhasználatával élve, csak néhány feketeöves akadékoskodó gyenge próbálkozása a mostani konfliktus.

A levélben megemlítik még az Emmi-feljelentést, az ügyészségi vizsgálatot, illetve a NAV-nyomozást, továbbá a legjobb játékosok bojkottját és azt is: Szűcs szerintük hiába beszél arról, hogy többségben van, „csak azt elfelejti hozzátenni, hogy ez a többség nem a szövetség tagságának valódi többsége. A hazai teniszbarátok számára döntő részben ismeretlen emberekkel (tisztelet a kivételnek), valószínűleg törvénytelen eszközök alkalmazásával biztosítja a többséget magának Elnök úr”.

A nyílt levelet a Tiszta Tenisz csapata úgy zárja: amíg nem teszik nyilvánossá az MTSZ tagnyilvántartását, egy-egy közgyűlés résztvevőinek névsorát, addig arcátlanság erre a többségre hivatkozni.

Hozzászólások