Bajor miniszterelnök: A gyomrom görcsbe rándul, ha a budapesti Szuperkupára gondolok

Bajor miniszterelnök: A gyomrom görcsbe rándul, ha a budapesti Szuperkupára gondolok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Markus Söder arra kéri a Bayern München szurkolóit, hogy ne utazzanak el Budapestre.

Gondolják át, hogy valóban igazán szükséges-e ez az utazás, mert bár a Szuperkupa egy szórakoztató mérkőzés, messze nem a legfontosabb – üzente Markus Söder bajor miniszterelnök a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München Budapestre készülő szurkolóinak.

A Bayern az Európa-ligát megnyerő Sevillával mérkőzik az Európai Szuperkupáért csütörtök este a Puskás Arénában. A politikus úgy fogalmazott: görcsbe rándul a gyomra, ha a meccsre gondol.

Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje”

– közölte Söder, utalva a tiroli üdülőhelyre, amely az év elején a járvány egyik gócpontja volt a síszezonban. Hozzátette, azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában megrendezendő mérkőzésre, a hazatérésüket követően karanténba kellene vonulniuk.

Szerdán ugyanis a német kormány Magyarországot kockázatos területnek nyilvánította a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Korábban a Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nyilatkozta azt, hogy nem ért egyet a meccs megrendezésével.

A csütörtökön 21 órától kezdődő mérkőzés a koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A klubok korábbi bejelentései szerint a Sevillának csupán 500, a Bayernnek 2100 drukkere érkezik a magyar fővárosba. Mindannyiuknak negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük, a Bayern-belépővel rendelkezők szűrését a klub ingyenesen biztosítja.

Korábban magyar egészségügyi dolgozóknak 500 jegyet ajánlott fel ingyen a Magyar Labdarúgó-szövetség és az UEFA.

Hozzászólások