Balla Györgyi
Szerzőnk

Balla Györgyi

Balla Györgyi Itthon

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Balogh Csaba a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, ha lesz időközi önkormányzati választás a városban, újra elindul a polgármesteri posztért, és az itt kijelölt különleges gazdasági övezet ellenére is úgy gondolja, hogy a helyiek ismét megválasztanák. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Balla Györgyi Ingatlan

Már most is olcsóbb az albérlet, de mire kezdődik az egyetem, még olcsóbb lehet

Ingatlanpiaci szakértők szerint sok egyetemista kivár és addig nem köt lakásbérleti szerződést, amíg ki nem derül, hogyan folytatódik az oktatás a felsőoktatási intézményekben szeptembertől. Az árak – nem csak a járvány miatt – csökkentek, és a nagy kínálat miatt még tovább csökkenhetnek. Eközben kollégiumi férőhelyből nemhogy több, kevesebb lett.

Balla Györgyi hvg360

Mocsárban a Fertő tavi gigaberuházás: két éve áll a szálloda- és kikötőépítés

Bár a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a fertőrákosi strand helyére tervezett üdülőkomplexum megépítését, egyelőre még a közbeszerzési eljárás nyerteseit sem hirdették ki. Időközben már nemcsak az UNESCO, hanem az Európai Bizottság is vizsgálja, hogy megfelel-e a környezetvédelmi szempontoknak is az állami gigaprojekt.

Balla Györgyi Vállalkozás

A katások negyedét érinti a szigorítás

Nem először ugrott neki a kormány a kata szerinti adózás módosításának. A legnagyobb harcosa az ügynek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a hvg.hu-nak azt mondta, a kabinet kis híján szó szerint vette át a javaslatát. Az új szabályozás jövőre lép életbe, célja, hogy felszámolja a munkaviszonynak álcázott foglalkoztatást és csökkentse a cégek közti versenyhátrányt.

Balla Györgyi hvg360

Kezdhetünk szorongani, hogyan szabadulunk meg a járvány alatti szorongásainktól

Orvosok, pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek álltak be ingyen távgyógyítani azokat, akiknek nincs pénzük magánellátásra, illetve nincs okoseszközük, hogy online kapjanak segítséget. Krízisvonalukon nem csak magányosan élő nyugdíjasok jelentkeztek, az orvosok tapasztalata szerint nagyon sok család is padlóra került a veszélyhelyzetben.

Balla Györgyi Gazdaság

A 18. kerületi óvodáknál folytatódik az önkormányzatok és a kormány harca

Még az ág is húzza a 18. kerületi önkormányzatot: óvodabezárásokra kényszerülhet, és könnyen lehet, hogy az óvónők anyagi megbecsülésére szánt hűségprémiumra sem lesz fedezet. Az óvodák megmentésére hozott tervet ugyanis egyetlen tollvonással dobta vissza a fővárosi kormányhivatal, a beígért pénzt pedig az állam viszi a vészhelyzetre hivatkozva.

Balla Györgyi Gazdaság

Európai utazást tervez? Erre kell most ügyelnie

Az európai országok fokozatosan enyhítenek a beutazási feltételeken, legutóbb Ausztria jelentette be, hogy a magyarok szabadon átkelhetnek a határon. Az, hogy érdemes-e idén nyáron külföldi utat tervezni, téma az Európai Unióban és Magyarországon is. Egyelőre ahány ország, annyi szabály.

Balla Györgyi Vállalkozás

Nem kaphattak Diákhitel Pluszt azok, akik már felvették a nyelvtanulási kölcsönt

Elkeseredett diákok amiatt keresték meg szerkesztőségünket, hogy visszadobták kérelmüket az állam áprilisban bevezett új támogatására. A koronavírus-járvány kitörésekor hirdette meg a kormány a Diákhitel Pluszt, de arról nem volt szó, hogy azt különös feltételhez köti. Azok a diákok vannak különösen nehéz helyzetben, akik nemcsak pénz, hanem munka nélkül is maradtak. A cégek ugyanis a járványhelyzet idején először a diákmunkásoktól váltak meg. A szövetkezetek szerint sok jóra a nyári szünetben se számítsanak a diákok.

1 2 3 4 5 6 7
11