Földvári Zsuzsa
Szerzőnk

Földvári Zsuzsa

Földvári Zsuzsa HVG Hetilap

Rendezői változat

Parlamenti bizottság vizsgálja Ausztriában a szabadságpárt bukását hozó Ibiza-botrány fejleményeit. A szálak felfejtésében a rendőrség és az ügyészség harcol egymással.

Földvári Zsuzsa hvg360

Szeretettel Bécsből: Ajándékba kapták az érettségit?

„Ne féljetek, ez egy könnyű érettségi lesz!“. Így biztatta az Ausztriában korona-érettségizőknek becézett ifjakat a jóságosan kékszemű, 206 centiméter magas oktatási miniszter, Heinz Fassmann. Sajnálta a bizonytalanságnak, fertőzésveszélynek kitett 42 ezer maturálót, de arra ő maga sem gondolt, hogy mennyire igaza lesz.

Földvári Zsuzsa hvg360

Össztűz zúdult a háborús bűnösökkel barátkozó új Nobel-díjas íróra

Legutóbb a Frankfurti Könyvvásáron nevezték hazugságnak az osztrák Peter Handke egész életművét. De az amerikai írószövetségtől kezdve az albán miniszterelnökig sokakat megdöbbentett, hogy egy olyan író kaphatja meg idén a Nobel-díjat, aki tagadja a srebrenicai népirtást és gyászbeszédet mondott a szerb diktátor, Slobodan Milosevic temetésén.

Földvári Zsuzsa HVG Hetilap

Kurz könnyedén

Fölényesen nyert az előrehozott választáson Ausztriában a Néppárt, példátlan eredménnyel tértek vissza a parlamentbe a zöldek, ám kettejük koalíciójától egyelőre kölcsönösen fáznak.

Földvári Zsuzsa hvg360

Szeretettel Bécsből: Kiskertidill a főváros szívében

Sorozatunkban környező országokban és Európa nagyvárosaiban élő kollégáink mesélnek arról, amiről Kolozsváron, Pozsonyban, Bécsben, Berlinben vagy Brüsszelben beszélgetnek a helyiek, ha éppen leülnek kávézni. Ezúttal a HVG bécsi tudósítója, Földvári Zsuzsa mesél az osztrák főváros kiskerti közösségeinek életéről, megvalósult álmokról és létező vitákról.

Földvári Zsuzsa Gazdaság

Tages Anzeiger: kockázatos a magyar devizahitelesek kisegítése

Magyarország új miniszterelnöke rögtön a választási győzelme után meghirdette, hogy tilos lesz a devizában folyósítandó hitel. Az új gazdasági miniszter azóta már a rendeletet is közzétette: július 1-jétől csak forinthitel adható Magyarországon. A rendelkezés gyakorlatilag a svájci frankra vonatkozik, hiszen a devizahitelt szinte kizárólag ebben a valutában adták – írja a Tages Anzeiger című tekintélyes svájci napilap.