Péterfy Gergely
Szerzőnk

Péterfy Gergely

Péterfy Gergely hvg360

Az én hetem: Péterfy Gergely rájött, hogy exportíró

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Péterfy Gergelynek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: mundér, exportíró, kerékbilincs, szívószál, biodóm.

Péterfy Gergely hvg360

Az én hetem: Péterfy Gergely a börtönné lett országról

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Péterfy Gergelynek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: centi, börtön, sorcsere, káosz, ártatlanság.

Péterfy Gergely hvg360

Az én hetem: Péterfy Gergely, 2019 szavai és egy végtelenül szomorú ötlet

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: öt kulcsszót felhasználva szubjektíven tekintsenek vissza az elmúlt hétre. 2019 végére tekintettel ezúttal rendhagyó módon az egész évről megemlékezhet Péterfy Gergely. A kulcsszavakat ismert szótárkészítő műhelyek, illetve egy nemzetközi tévéhálózat hagyományos év szava-választásából vettük, egyet viszont maga a szerző választhatott, kíváncsiak voltunk, melyik lesz az és miért. Tehát a kulcsszavak: klímavészhelyzet, egzisztenciális, they, kipcsak és az a bizonyos ötödik, amelyet Péterfy Gergely választott: a ...

Péterfy Gergely hvg360

Az én hetem: Péterfy Gergely fotzeról és pussyról

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Péterfy Gergelynek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: bukás, Nélküled, titkok, siker, hála.

Péterfy Gergely hvg360

Az én hetem: Péterfy Gergely és a kipcsak dácsák remetéje

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Péterfy Gergelynek a következő szavakból kellett ihletet merítenie: kilépés, támadás, kipcsak, lázadás, alku.

Péterfy Gergely hvg360

Az én hetem: Péterfy Gergely egy öreg ripők antréját látta a Volton

Sorozatunkhoz négy közírót kértünk arra, írják meg, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Péterfy Gergely írónak a következő szavakból kellett ihletet merítenie: osztozkodás, kiegyezés, dekázás, Takaró Mihály, az ifjú Orbán.

Péterfy Gergely hvg360

Péterfy Gergely: Erőd

A Móricz Zsigmond körtér, az élet és a világ nagy változásairól szól az alábbi írás, amely a negyvenedik születésnapját ünneplő HVG évfordulós kiadványában jelent meg. Ugyanebből itt a HVG360-on közöltük Parti Nagy Lajos írását, ahhoz e cikk alatt kattinthatnak.

Péterfy Gergely Vélemény

Péterfy Gergely: Kelták

Megnyertek egy kecskesajt-versenyt, felvettek egy gondozót az állatok mellé. Nagyon sok lájkot kaptak a facebookon – élet vidéken a nagyváros után, ám a ház titkokat rejt. Az Aegon-díjas író tárcája a hvg.hu sorozatában.

Péterfy Gergely Vélemény

Péterfy Gergely: Bőnye

Sok szó hiányzik a lábbal kapcsolatban, de ezt azzal, hogy mondunk egy ilyet, nem lehet kompenzálni. Ilyen szó nincs – írja tárcasorozatunk legújabb darabjában az Aegon-díjas író. Fontos kérdések merülnek föl ezúttal: régi és új cipő, a nyelv lábat illető szegénysége és egy vonat Pardubicébe.