Pozsgai Rebeka
Szerzőnk

Pozsgai Rebeka

Pozsgai Rebeka hvg360

Rászoktak az online terápiára a szenvedélybetegek a járvány idején

Súlyos következményei lehetnek a kezeletlen szenvedélybetegségeknek. Ez így volt a járványhelyzet idején, és igaz a pandémia lecsengése után is, van azonban segítség - figyelmeztet Fazekas Zsolt, a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet munkatársa. Az osztályuk immár újra működik, de megtartják az elmúlt hónapokban bevált online konzultációk lehetőségét is.

Pozsgai Rebeka HVG Hetilap

Iránytévesztés

Mi sem bizonyítja jobban a kormánypártok ellentmondásos viszonyát a zöldpolitikához, mint hogy előbb benyújtották, majd különösebb indoklás nélkül visszavonták az egyszer használatos műanyagok gyártásának tiltásáról szóló javaslatot. De nemrég derült ki például az is, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkárát, Weingartner Balázst és helyettesét, Makai Martinát, akik évek óta markánsan kampányoltak a műanyagok visszaszorítása mellett, már tavaly szeptemberben menesztették. Ehhez képest idei évértékelőjében maga Orbán Viktor hirdetett klímavédelmi akciótervet. A szakemberek elküldése a környezetvédelemre nyitott fideszesek körében is értetlenkedést váltott ki. Igaz, vezető szerepet vállaltak a kukaholdingnak csúfolt vízfej, az NHKV létrehozásában, amelynek látványos csetlése-botlása akár indokolhatna is retorziót. Az ujjukat mindig a közvélemény ütőerén tartó kormánypártok részéről azért is meglepő ez az átgondolatlanság, mert a műanyagtermelés visszaszorítása kifejezetten népszerű gondolat. Az újonnan kinevezett, jellemzően fiatal államtitkárok vagy szóvivők, beszélő fejek rendszeresen kampányolnak is vele, mellette. Az üzleti érdekek azonban, úgy látszik, nincsenek szinkronban egy ekkora szektornak, a műanyagiparnak a megfékezésével.

Pozsgai Rebeka hvg360

Tiborcz István elmerült a budai vendéglátásban, az Origo átjátszásánál bizonyított barátja segíti

Rejtélyes magántőke-alapkezelő tűnt fel pár hónapja a színen, amivel gyakorlatilag egy időben prémium kategóriás étterem nyitotta meg kapuit a Várkert Bazárral átellenben, és utóbb egy borkereskedelemmel foglalkozó cég is aktivizálódott. A több szálon futó történetben a kormányfő veje lehet az összekötő kapocs.

1 2