Tóth Richárd
Szerzőnk

Tóth Richárd

Tóth Richárd hvg360

A mindenre felhatalmazott kormány mindent elvett volna Karácsony Gergelytől, de most mégsem teszi

A kormány rendeleti kormányzással vádolta az ellenzéki főpolgármestert, pedig Karácsony Gergely keze részben vészhelyzetben is meg volt kötve, s még ezen túl is tett engedményeket a Fidesznek. Egy új törvénymódosító javaslat kimondta volna, hogy a polgármeseterek semmiben sem dönthetnek. Karácsony Gergely azt mondta, ezen emberéletek múlhatnak – és pár óra múlva a kormány váratlanul meggondolta magát.

Tóth Richárd HVG Hetilap

Fő a város

Bár a kormány úgy láttatja, hogy az ellenzéki főpolgármester rendeleti kormányzást vezetett be, Karácsony Gergely keze meg van kötve, s engedményeket is tett a Fidesznek.

Tóth Richárd Itthon

Orbán kétfrontos háborúja: politikai színjáték és koronavírus

A kormány saját maga bizonyította, hogy a négyötödös felhatalmazás igénylése és az ellenzéktől kért álszívesség nem több politikai csapdánál, hiszen a kijárási korlátozást a felhatalmazási törvény nélkül is be tudták vezetni. Ettől függetlenül – vagy épp ezzel együtt – a törvény bizonytalan időre és bizonytalan módon, de megváltoztatja életünket.

Tóth Richárd Itthon

Elbukott Orbán terve, nem szavazta meg az ellenzék, hogy hétfőn elfogadják a felhatalmazási törvényt

A felhatalmazási törvényről vitáztak a Parlamentben. Semmiben sem engedne a Fidesz, az ellenzék szerint pedig diktatúrát építene Orbán. A kormány célja az, hogy már kedden szavazhassanak a felhatalmazási törvényről, amihez négyötödös felhatalmazás kellett volna. Nem lett meg. Az ellenzék felállva tapsolta meg a védekezésben résztvevőket, de a kormányoldal ülve maradt.

Tóth Richárd Itthon

Százezres munkanélküliséggel számol a kormány, „az a kérdés, hány százezres lesz”

A Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter azt mondta, a kereskedelmi bezárások után a kormány úgy számol, heti szinten ez 140-160 milliárd forintos kiesést jelent. „És akkor még az autógyárak bezárását nem számolom.” A koronavírusos megbetegedettek száma pedig 10-15-ször nagyobb lehet, ugyanis a kormány is úgy számol, hogy „nagy a látencia.” Nem lehet megmondani, hány tünetmentes fertőzött van.

1 2 3 4 5 6 7
20