Tetszett a cikk?

A parlamenti vadászklub harminc fő körüli tagságának összetétele nagyjából megfelel a törvényhozási arányoknak -...

A parlamenti vadászklub harminc fő körüli tagságának összetétele nagyjából megfelel a törvényhozási arányoknak - tudtuk meg Herbály Imre (MSZP) elnöktől, aki szerint 15-20-an szoktak aktívabban részt venni a klub által évente szervezett három-négy vadászaton. Hagyomány, hogy a törvényhozók vadásztársaságának elnöke kormánypárti, titkára ellenzéki képviselő. A korábbi elnökök Házas József (MSZP), illetve Szabó Ferenc (Fidesz-MPSZ) voltak. Gyakran hívják a tagokat vendégvadászatra, az ország jelentős részét bejárták már, de például a Mecsekben, a Kiskunságban és a Kisalföldön még nem voltak - tette hozzá Herbály.

Az állami erdészeti társaságok - így a Nyírerdő Rt. - vezetésében gyakran megfordulnak politikusok, államigazgatási vagy gazdasági vezetők. A 2002-es kormányváltás után sorra "tömték ki" e cégeket a képviselőségről lemaradtakkal: a Nyírerdő Rt. igazgatóságába (it) például Iványi Tamás exképviselő (SZDSZ, 1994-1998) került, míg a mandátumát tavalyelőtt elvesztő Házas a Zalai Erdészeti Rt. felügyelőbizottságát erősíti (HVG, 2003. november 8.). Az utóbbi cégnél tavaly it-tagként feltűnt például Kodela László, aki a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkárából lett 2003-ban a kancellária cégének, a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft.-nek az ügyvezetője. Házas egyébként vadászkapcsolatnak köszönheti a posztot: 1997-2002 között az Országos Magyar Vadászkamara alelnöke volt, míg a Zalai Erdészeti Rt. vezérigazgatója, Feiszt Ottó az elnöki posztot tölti be.

Társadalom

Kilövések ajándékba

Történt-e törvénysértés a parlamenti vadásztársaság tagjainak rendezett nyírségi vaddisznóhajtáson? - egy névtelen feljelentést vizsgálva erről kell dönteniük a szabolcsi rendőröknek. Az viszont nem kérdés, ki állja a számlát: a honatyákat Bige László vállalkozó lepte meg a személyenként közel milliós értékű meghívással.

Lázár János: Megvan a kivitelező a makói fürdőre, már csak pénz kell

Lázár János: Megvan a kivitelező a makói fürdőre, már csak pénz kell

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson