Tetszett a cikk?

A móri bankrablókról készült fantomképek két, fegyveres rablások miatt már hosszú ideje keresett és még mindig...

A móri bankrablókról készült fantomképek két, fegyveres rablások miatt már hosszú ideje keresett és még mindig szökésben lévő férfi iránt is felkeltették a rendőrök figyelmét. Ma azonban - miután a nyomozó hatóságnak számtalan próbálkozás ellenére még nem sikerült elfognia Kiss Károlyt és Pál Tibort - hivatalosan senki nem beszél arról, hogy közük lehet a móri rabláshoz. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Horváczy Emese például azzal hárította el kérdéseinket, hogy az ügy már bírói szakban van, ezért nem kívánnak nyilatkozni. Nem hivatalos rendőri források szerint viszont nem kizárt a kapcsolat, ugyanakkor hozzáteszik: bár a mozaikképek alapján feltűnő a hasonlóság, nincs rajtuk olyan különösebb ismertetőjel, ami egyértelműen azonosíthatóvá tenné őket. Kiss és Pál neve egyébként már a móri nyomozás kezdetén is felmerült, ám információnk szerint csak annyira vizsgálták őket, mint az ország összes fegyveres rablóját, akikről előéletük alapján feltételezték, hogy elkövethettek egy ilyen hidegvérű, brutális támadást. Új helyzetet esetleg az teremthetne, ha sikerülne elfogni Pált és Kisst, ők azonban eddig nagyon ügyesen menekültek üldözőik elől. Kiss például szeptember elején - egy napon belül kétszer is - sikerrel tört ki a rendőrök és kommandósok gyűrűjéből.

Pillanatnyilag leginkább a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keresi őket, bár egy beremendi rablás miatt a baranyai rendőrök is körözik a párost. A gyanú szerint részt vettek 2003 májusában Aszódon a Group 4 Flack pénzszállító autója elleni rablásban, s ezáltal minden idők legnagyobb efféle zsákmányához: 481 millió forinthoz jutottak. Nevük szóba került egy hasonló augusztusi támadás kapcsán is: akkor bűnözők golyózáporral próbálták meg kirabolni Budapesten, a Szerémi úton a Group 4 Flack pénzszállító egy újabb autóját. Itt is megállították a kocsit, és felszólítás nélkül lőni kezdték. A pénzszállító sofőrjének lélekjelenléte miatt azonban nem jártak sikerrel: a vezető ugyanis habozás nélkül tolatni kezdett, és az utánadobott kézigránát sem tudta megállítani az autót, így a támadók elmenekültek. Ez az eljárás azonban jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik - hangsúlyozta a HVG-nek Horváczy Emese.

Társadalom

De ki lőtt?

A magyar kriminalisztikatörténet legbrutálisabb bankrablásának tárgyalása kezdődik a jövő héten, ám ebben az eljárásban aligha derül fény arra, ki mészárolt le nyolc embert az Erste Bank móri fiókjában 2002-ben.

Már több fertőzött van az USA-ban, mint Kínában

Már több fertőzött van az USA-ban, mint Kínában

Törökországban egy nap alatt kétezerrel nőtt a fertőzöttek száma

Törökországban egy nap alatt kétezerrel nőtt a fertőzöttek száma

Az ausztrálok a tuberkulózis elleni védőoltással mennek neki a koronavírusnak

Az ausztrálok a tuberkulózis elleni védőoltással mennek neki a koronavírusnak