Tetszett a cikk?

Okosan teszi a budapesti Klacsman Péter, ha a közeli napokban alaposan megnézi, mi van a postaládájában.

Okosan teszi a budapesti Klacsman Péter, ha a közeli napokban alaposan megnézi, mi van a postaládájában. Az általa vezetett, a közelmúltban fizetésképtelennek nyilvánított Millenáris Produkció Kulturális Szolgáltató (MPK) Rt. felszámolóbiztosa azt közölte a HVG-vel, mivel mindeddig sikertelenül próbálkoztak felvenni a kapcsolatot az rt-vel - bejegyzett piliscsabai székhelyén, illetve a vezérigazgató lakcímén keresték a céget -, még egy kísérletet tesznek, s ha kudarcot vallanak, csődbűntett gyanújával feljelentéssel fordulnak a rendőrséghez. Az egykor Orbán Viktor volt miniszterelnöki tanácsadója, Wermer András informális befolyása alatt működő, az akkoriban a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában álló Millenáris Programiroda Kht.-nek milliárdos nagyságrendben beszállító rt ellen egy 2 millió forintos ki nem fizetett számla miatt kért felszámolást a Magyar Tudománytörténeti Intézet Kht., amelynek több tagja is szakértőként dolgozott a Millenáris Park Álmok álmodói című kiállításán, s elszámolási vitájuk vélhetően innen ered. A szolnoki Farkas Antal 74 százalékos, illetve az Axon-csoportba tartozó Közgép Rt. 26 százalékos tulajdonában lévő MPK Rt. a 2002-es mérlege szerint 775 milliós árbevétel mellett 43,3 millió forint nyereséggel gazdálkodott.

Tavaly viszont már egyetlen forintnyi árbevételt sem könyvelhetett el, 55 millió forint volt a vesztesége, s ennek következtében a 20 millió forint alaptőkéjű cég saját tőkéje 2003 végére 89,5 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 144,6 millióról. Eközben az állami tulajdonú kht-nél dolgozók a mai napig nem jutnak be Wermer egykori kazettaraktárába, ahol az országimázsügyben elhíresült filmfelvételek egy részét őrzik, azt ugyanis az egykori tanácsadó csak az adórevizoroknak volt hajlandó kinyitni.

Kult

A park szakad

A Millenáris Park "A" épületének eladásával finanszírozná az informatikai tárca a több mint 2 milliárd forintba kerülő Jövő Háza kiállítást, amelyről konkrétum még nemigen tudható. A zavaros tulajdonviszonyú területen lévő parkot üzemeltető kht-nál személycserék okoznak folyamatos botrányt.

Hasonlítsuk össze, mit hagytak ránk a felmenőink

Hasonlítsuk össze, mit hagytak ránk a felmenőink

Leszerelték a legutolsó telefonfülkét is Csehországban

Leszerelték a legutolsó telefonfülkét is Csehországban

Öt ország már egy fontos lépéssel közelebb került az uniós helyreállítási pénzekhez

Öt ország már egy fontos lépéssel közelebb került az uniós helyreállítási pénzekhez