Tetszett a cikk?

Feltűnő értékaránytalanság miatt támadja bíróság előtt Borbély József kecskeméti vállalkozó Pintér Sándort, s az...

Feltűnő értékaránytalanság miatt támadja bíróság előtt Borbély József kecskeméti vállalkozó Pintér Sándort, s az ügyben különböző szerepekben további volt rendőri vezetők is megjelentek. Borbély szerint - nagyon leegyszerűsítve a történetet - az általa még 2002-ben 300 millió forintért privatizált kecskeméti bútorgyár, a SZKIV Glória Rt. azért nem tudott talpra állni, mert a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) ígérete ellenére nem folyósította a remélt hitelt (HVG, 2006. június 3.). Az MFB vagyonértékelése szerint pedig a cég legalább 922 millió forintot ért, a felszámolásban mégsem sikerült sokáig értékesíteni.

Végül egy Pintérhez köthető vállalkozás, az Immobil 2000 Kft. vette meg mintegy tizedáron, áfával együtt 96 millió forintért. A felszámolásból a legjobban a telep őrzését végző vállalkozás, a Berta Biztonsági Szolgálat Kft. jött ki, amelynek teljes követelését kielégítették. Ez a cég Berta Attila tábornokhoz, volt budapesti főkapitányhoz kötődött, majd ugyancsak Pintér érdekeltségi körébe került.

Borbély érvelése szerint Pintér bennfentes információkat felhasználva tudott ilyen olcsón vásárolni. A folyamatban lévő perben - amelyben a következő tárgyalási forduló már csak jövőre lesz - a Pintér-érdekeltséget képviselő ügyvéd, Lantos Bálint ugyancsak korábbi főrendőr, ő Heves megye főkapitánya volt. Szerinte Borbély keresetét elsődlegesen azért kellene elutasítani, mivel nyilvánvalóan bárki más is megvehette volna a hajdani bútorgyárat, nem véletlen, hogy az első hat értékesítési hirdetmény eredménytelen volt, a piaci viszonyok okozhatnak ilyen jelentős árkülönbségeket is. Polgári perben mindenesetre elég szokatlan módon a volt főkapitány-ügyvéd Lantos azt kérte a június végi nyilvános tárgyaláson a bírótól, hogy a teljes közönséget igazoltassa.

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga