szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az online támadások kivédésére, illetve a hálózati offenzívák indítására való felkészülés jegyében a lőterek hálózati alternatíváját kívánja létrehozni az amerikai védelmi minisztérium fejlesztési ügynöksége, a Darpa.

A Hack in the Box blog értesülései szerint a többek között a lopakodó vadászgépet is kifejlesztő Defense Advanced Research Projects Agency ezen a héten hétfőn adott ki egy felhívást, amelynek célja a National Cyber Range (Nemzeti Cyber-„Lőtér”)  létrehozása, amely egy olyan virtuálius hálózati környezet, melynek célja a cyber-háborúk szimulációja.

Az online katonáknak is szüksége van kiképzésre
© Végel Dániel

A leendő digitális gyakorlótér nem a grafikai megjelenítésre és a szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt, inkább a digitális háborúban bevethető hackereket állítanák szembe szimulált támadásokkal, hogy kifejlesszék a leghatékonyabb defenzív és offenzív stratégiákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Hogyan legyünk etikus hackerek?

Magyarországon egyedüálló, de világviszonylatban is ritkaságszámba menő tanfolyamot indít a NetAcademia Oktatóközpont. A kurzus keretén belül a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők, akik így sokkal hatékonyabban védhetik meg rendszereiket.

Bari Máriusz Tech

Hackerek támadtak katonai kutatóintézeteket

Hackerek törtek be a két jelentős amerikai tudományos laborba, a tennesse-i Oak Ridge National Laboratory-ba (ORNL), illetve az új-mexikói Los Alamos National Laboratory-ba, számol be az esetről a PC World.

Bari Máriusz Tech

Kiskorú vak hackert fogott az FBI

Tizenhét éves vak telefonhackeren ütött rajta Bostonban az FBI. A Lil'Hacker becenevű tinédzsert azzal gyanúsítják, hogy az ő segítségével sikerült többek között téves riasztásokat küldeni a SWAT különleges kommandó tagjainak, írja a wired.com weboldal.

hvg.hu Tech

Videojáték konzollal töri a jelszavakat egy új-zélandi hacker

A legújabb PlayStation konzol Cell nevű processzorának erejét kihasználva alakította át játékkonzolját egy új-zélandi biztonságtechnikai szakember, amelynek segítségével jelentősen felgyorsította a jelszavas védelem feltörését.

Bari Máriusz Tech

Összeesküvést leplezett le tudtán kívül a svéd hacker?

Többek között nagykövetségi és kormányzati emailekhez fért hozzá az a svéd hacker, aki a rendszerek feltöréséhez a Tor nevű ingyenes adatvédelmi programot használta fel - derül ki a theage.com.au ausztrál híroldal híradásából. A helyzetet csak bonyolítja, hogy a felfedezett céges postaládákat nem is tulajdonosaik olvasták.

MTI Világ

Hackerek betörtek a Pentagon szerverére

Ismeretlen hackerek valóban behatoltak a Pentagon szerverére és hetekre lebénították Robert Gates amerikai védelmi miniszter levelező rendszerét - közölte egy brit lapértesülésre reagálva kedden a washingtoni minisztérium.

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Feljelentették Stummer Jánost az alagutas információ miatt

Feljelentették Stummer Jánost az alagutas információ miatt