Letiltotta a Facebook a Google+ reklámot

Letiltotta a Facebook a Google+ reklámot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A viszálykodás első jeleit már hetekkel ezelőtt tapasztalhattuk.

A viszálykodás első jeleit már hetekkel ezelőtt tapasztalhattuk. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg profilja először megjelent a Google+ oldalain,  aztán titokzatos módon eltűnt. (Később megint megjelent…)

 Most újabb érdekes jelenségnek lehettünk tanúi. Michael Lee Johnson programozó úgy érezte, ideje kihasználni a Facebook által nyújtott reklámozási lehetőséget, valamint ezzel együtt növelni saját népszerűségét a Google+-on.  Ezt egy mókás hirdetés formájában óhajtotta tenni. Természetesen órákon belül eltűnt a hálózatról, de szerencsére lementettük, így megmarad az utókornak. Lássuk!

A képernyőképből is jól látható, hogy valójában egy ártalmatlan, főleg a fejlesztőt népszerűsítő reklámról van szó. Az alkotó még egy vicces képet is elhelyezett magáról. A Facebook-tagok kihelyezhetnek különböző hirdetéseket a hálózaton belül, legalábbis akkor, ha ezzel nem sértik a csatlakozáskor elfogadott szerződést. Johnson azonban úgy tűnik, megsértette a felhasználói szerződést. Legalábbis ez áll abban a levélben, amit a reklám és vele együtt egész FB fiókjának törlése után kapott:

 „Your account has been disabled. All of your adverts have been stopped and should not be run again on the site under any circumstances. […] Unfortunately we cannot provide you with the specific violations that have been deemed abusive.”

 Michael nem volt rest, és rögtön szétküldözgette a neten a valóban érdekes Facebook-értesítést. Főleg az utolsó mondat keltette fel a netezők érdeklődését, ebben (nagyjából) ugyanis az áll, hogy: „… sajnos nem áll módunkban közölni, hogy pontosan miért is töröltük a reklámot és vele együtt azonosítóját…” Nos igen… Vajon miért is?

Hozzászólások