szerző:
hvg.hu

Átszámolva alig valamivel több mint ezer forintért letölthetjük akár iOS-es, akár androidos okostelefonunkra a Photoshop Touchot.

A képszerkesztő programok koronázatlan királya egyértelműen a Photoshop, és bizony elég mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni e „kvázi-uralkodóért”. Ezért is örvendetes, hogy az okostelefonokra készült, meglepően nagy tudású változata, igazán olcsón, alig valamivel több mint ezer forintért lehet a miénk.

A Photoshop Touch 2011 őszén jelent meg androidos táblagépekre, majd egy éve iPadre, és igazán pozitívak voltak a visszajelzések, hiszen a felhasználók nem érezték, hogy valamiféle lebutított változatot kaptak volna.

Az okostelefonokra történő átmenet is sima volt, és tulajdonképpen csak egyetlen hátrányt lehet megemlíteni: a telefonok viszonylag kis képernyőjét. Ettől eltekintve viszont egy valóban profi alkalmazáshoz jutnak a Photoshop Touch vevői: a feldolgozandó képek jöhetnek a telefon képgalériájából, a Camera alkalmazásból, de persze akár az asztali gépünkről is letölthetjük azokat. És akárcsak az iPad-verziónál, itt is van automatikus szinkronizálás a Creative Clouddal.

A Photoshop Touchban is megvannak az asztali változat kedvelt eszközei, amelyek segítenek például a klónozásban, de persze elérhetők a jól ismert ecsetek is, a többféle kiválasztó eszköz, 36-féle szűrő, PSD- és PNG-exportálási lehetőség, layer-támogatás, átméretezés, szövegek elhelyezése a fotón stb. – elképesztő mennyiségű funkcióval érkezik a Photoshop Touch.

Ezzel együtt a megvételét azoknak ajánljuk, akik valóban otthon vannak a képszerkesztésben, esetleg már a „nagy” Photoshophoz is volt szerencséjük. Azoknak viszont, akik csak épp hogy  igazítani szeretnének fényképeiken, érdemesebb inkább az ingyenes alkalmazások között körülnézniük, akár az App Store-ban, akár a Google Play-ben.

A Photoshop Touch androidos változata innen, az iOS-es pedig innen tölthető le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Posztpunk-legenda érkezik ma este a Dürer Kertbe

Posztpunk-legenda érkezik ma este a Dürer Kertbe

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén