Tudja, mennyit lehet keresni a YouTube-on?

Tudja, mennyit lehet keresni a YouTube-on?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes magazin kiderítette, és alig lehet elhinni mennyi pénzt lehet keresni csupán azzal, hogy valaki egy témában rendszeresen tesz készít saját YouTube-videókat. Nem kell hozzá tudni még csak énekelni sem, elég például az is, ha valaki videojátékos élményeit osztja meg. Nem árt persze, ha angolul.

Míg az Interbrand a technológiai cégekről állított össze értékük szerint toplistát, addig a patinás Forbes magazin a tavalyi és az idei adatokból összeállította a leggazdagabb YouTube-sztárok rangsorát.

Talán nem meglepő, hogy az elmúlt egy évben egy olyan videós kereste a legtöbbet, aki videojátékokat próbál ki és kommentál a csatornáján: Pewdiepie 12 millió dollárt keresett éves szinten, ami több mint 3 milliárd forint. A szintén videójátékokkal foglalkozó KSI csatorna évi 4,5 millió dollárt hoz a konyhára, de ez még mindig több mint 1 milliárd forint.

A humor kategória is jövedelmező a legjobbaknak: a vicces videókat feltöltő Smosh és Fine Brothers egyaránt 8,5 milló dollárt kapott a YouTube hirdetési bevételeiből. Vannak egészen hihetetlen esetek is, itt van például Lindsey Stirling, aki azzal keres évi 6 millió dollárt, hogy táncolás közben hegedűn játszik – persze mindegyiket profi módon teszi. Michelle Pan még a kiemeltek listájára került, hiszen 3 millió dollárt kaszírozott a feltöltött sminktippjeivel.

Természetesen Magyarországon is vannak YouTube-sztárok, korábbi cikkünkből pedig azt is megtudja, hogy ők miből élnek.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.