szerző:
hvg.hu

Bár számos jelszógeneráló program van a piacon, egyikre sincs szükségünk, ha Chrome-ot használunk.

Még 2014-ben került a Chrome-ba egy jelszógenerátor, igaz, jól el van rejtve, így nem mindenki tud a létezéséről. Ha használni szeretnénk, nincs más dolgunk, mint engedélyezni a működését. Ha ezt megtettük (mindjárt megmutatjuk, hogyan), és megpróbálunk hozzáférést kreálni egy weboldalon, akkor a jelszógenerátor egy jó erős jelszót fog készíteni nekünk.

Az engedélyezés a Chrome böngésző Flags szekciójában történik, ide a chrome://flags kifejezés beírásával juthatunk el. Itt kell megkeresnünk a Jelszógenerálást – hogy gyorsan megtaláljuk, csak azokat a bejegyzéseket kell figyelni, amelyek alatt az Alapértelmezett felirat szerepel. Ha ráleltünk, akkor a lefelé mutató nyíl segítségével Engedélyezettre kell átállítani az Alapértelmezett lehetőséget.

©

Hogy a változások életbe léphessenek, újra kell indítanunk böngészőnket. Viszont ezután már a Chrome fog nekünk jelszót ajánlani (és ezt meg is jegyzi, úgyhogy ezzel sem kell törődnünk). Ha nem tetszik az ajánlata, csak rá kell kattintanunk a jelszó mezőre, hogy újat javasoljon.

De nem csak programmal, fejben is alkothat nagyon erős jelszavakat: itt találja a módszert, mellyel 1 perc alatt csinálhat magának könnyen megjegyezhető jelszót, amit senki nem fog kitalálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.