szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frissítette kártyás portfólióját a Vodafone: a Tuti névre hallgató tarifacsomag azoknak lett kitalálva, akik viszonylag keveset használják a telefonjukat, és ezért nem is szeretnének sokat fizetni.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusi adatai szerint ma Magyarországon a feltöltőkártyás mobiltelefont használók átlagosan havi 17 hívást indítanak, a hívásaik átlagosan 1,7 percig tartanak és havi 29 percet tesznek ki. A feltöltőkártyások emellett az NMHH adatai szerint átlagosan havi 3 sms-t küldenek. Ez a forgalom az NMHH adatai szerint – a szolgáltatók jelenleg elérhető feltöltőkártyás tarifáival – kivétel nélkül több mint ezer forintba, sok esetben havi több ezer forintba kerül.

Erre alapozza új tarifacsomagját a Vodafone: a Tutival havi 29 percnyi hívás és 3 sms elküldése a 19 forintos perc- és sms-díjjal alig több mint 600 forintos havi költséget jelent. A mobilnetért külön kell fizetni, az egy napra érvényes 30 MB 200 forintba kerül, heti 100 megát 350 forintért lehet venni, havi 1 gigányi netezés pedig 2000 forintba kerül.

A KSH legfrissebb adatai szerint a mintegy 11,7 millió magyarországi mobilelőfizetés közel 40,9 százaléka, mintegy 4,8 millió készülék feltöltőkártyás. A Vodafone ügyfelei között a feltöltőkártyát használók aránya jelenleg 39,3 százalékos.