Mit tippel, mennyit keresnek az Instagram sztárjai? Na, annál sokkal többet

Mit tippel, mennyit keresnek az Instagram sztárjai? Na, annál sokkal többet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Ha a legalább 1 millió követővel rendelkező hírességek egyetlen, reklámcélú képet kitesznek az Instagramra, kész vagyont utalnak a számlájukra. Soroljuk a váratlanul nagy összegeket.

A Mashable volt kíváncsi rá, hogy az Instagram legnépszerűbb hírességei mennyit tesznek zsebre azzal, hogy divatcégeket reklámoznak néhány képpel vagy videóval. Egy viszonylag trendi, véleményformáló profilon már 100 és 10 000 euró között lehet keresni azzal, ha például valaki a céggel közösen dolgozva kitesz pár posztot, de ez csak a “kisebb sztárok” keresete.

Az egyik forrásuk például elárulta: egy 1,3 millió követővel rendelkező Instagram-sztár mostanában több mint 6000 dollárt (kb 1,7 millió forint) kap egyetlen (!) reklámcélból készült fotó feltöltésért.

Az alábbi poszt egy kiváló példa az ilyen hirdetésekre: a képen elég hangsúlyos a termék, a divatcég neve háromszor is szerepel a leírásban, valamint egy #ad hashtag is, jelezve, hogy ez fizetett fotó.

#ad In love with my #karllagerfeld bag! @karllagerfeld #karlrobot now on Karl.com

Kendall (@kendalljenner) által közzétett fénykép,

Név nélkül azt is elárulták, hogy nemrég egy valóságshow sztárja több mint 20 000 dollárt (5,5 millió forint) kapott néhány Instagram-posztért és tweetért. A Mashable információi szerint egy több millió követővel rendelkező Instagram-sztár akár 6 millió forintnál is többet kaphat egyetlen (!) képért.

És hogy mennyit kap Kim Kardashian West, akinek közel 85 millió követője van Instagramon? A Page Six szakértői szerint 400 ezer dollárt (kb. 110 millió forintot). Mármint fotónként.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.