szerző:
hvg.hu

A virtuális valóság a katonák segítségére is válhat, ez derül ki legalábbis egy ukrán próbálkozásból: a sisakokat Microsoft HoloLens szemüveggel látják el, hogy jóval több információt lássanak maguk előtt.

Éles helyzetben egy katonának igen nehéz megítélnie, hogy ki ellenség és ki szövetséges, ahogy azt sem látja minden pillanatban, hogy hol és hogyan helyezkednek el társai és a célpontok. Ezt tenné lehetővé a LimpidArmor, méghozzá egy igen egyszerű módszerrel: Microsoft HoloLens szemüveggel egészítenék ki a katonák sisakját.

©

A Microsoft fantasztikus VR-szemüvege – amely már meg is rendelhető – az ukrán cég szerint tökéletesen alkalmas arra, hogy a harckocsikra szerelt kamerák képét feldolgozva a katona elé vetítse egy virtuális térképen, hogy a környéken hol és hogyan helyezkednek el szövetségesek és ellenségek.

Egyelőre csak kísérleteznek az ötlettel, amit Kijevben egy szakkiállításon mutattak be. Eközben az izraeli hadsereg jóval előrébb tart, náluk már hónapokon belül bevetik a spéci szemüveget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.