Beindultak a torrent mesterei, elkezdték felpakolni a netre a legjobb filmeket

Beindultak a torrent mesterei, elkezdték felpakolni a netre a legjobb filmeket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A tavalyi szivárogtatás után jóval óvatosabbak a kalózfilmesek, de hat A-kategóriás, Oscar-esélyes film már így is felkerült a netre.

A „screen season” kifejezést minden filmrajongó ismeri, ez ugyanis az évnek azon szakasza (karácsonytól általában februárig), amikor a kalózok az Oscar-esélyes filmeket felpakolják az oldalakra. 2015 végén igazi dömping volt, több olyan alkotás is felkerült, amit akkor még be sem mutattak a mozik. Az idei „szezon” azonban másként alakult.

A TorrentFreak beszámolója szerint a tavalyi szivárogtatásért felelős Hive-CM8 nevű csoport a 2015-ös eset után azt ígérte, 2016 végén visszafogják magukat. A jelek szerint be is tartották az ígéretüket, eddig ugyanis szinte egy Oscar-gyanús film se került fel a torrentoldalakra. A napokban azonban megindult a szivárogtatás.

A beszámoló szerint eddig az Érkezés (Arrival), a Kaliforniai álom (La La Land), A számolás joga (Hidden figures), a Patriots Day, valamint a Holdfény (Moonlight) került fel a kalózoldalakra, illetve január elején még a Danzel Washington főszereplésével forgatott Fences is.

©

A szivárogtatást különböző csoportok vállalták magukra: az Érkezés például az 4rrived nevű csoportnak „köszönhető”, de a Hive-CM8 is beszállt a feltöltésbe, ők a Kaliforniai álom és Holdfény című filmeket töltötték fel. Utóbbi csapat egyébként azt üzente, idén jóval kevesebb anyagot osztanak majd meg, mint amennyit megkapnak. Persze ehhez köze lehet annak is, hogy a 2015-ös nagy szivárogtatás után egy embert már őrizetbe vettek a hatóságok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.