Ön is azt hiszi, hogy a tinik képtelenek leállni a közösségi médiával? Vélhetően nagyot téved

Ön is azt hiszi, hogy a tinik képtelenek leállni a közösségi médiával? Vélhetően nagyot téved

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár nem magyar, hanem amerikai tinikről készült a kutatás, eredménye hazánkban is tanulságos lehet: a fiatalok igenis el tudnak szakadni a Facebooktól, az Instagramtól és a Snapchattől.

Az AP, a NORC és a Chicago Egyetem közös kutatására a Mashable hívta fel a figyelmet, mert meglepő eredmények születtek a tinik közösségi médiás szokásairól.

A tizenévesekről azt hinnénk, hogy képtelenek elszakadni a facebookozástól, az Instagram állandó csekkolásáról vagy a snapchates önmegsemmisítő üzenetek küldéséről. Ehhez képest a 790 gyerek 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy előfordul hosszabb szünet is a közösségi média használatában.

Minden harmadik gyereknél ez szülői utasításra (mobil és/vagy számítógép elvétele) történik, de a többieknél önként, vagyis az összes tinédzser 40 százaléka nyilatkozott úgy: magától szokott szünetet tartani a közösségi média használatában. Általában legalább egy hetes időszakokról van szó.

A szülőknek érdemes erre rákérdezniük, hiszen ez alapján meglepő válaszokat kaphatnak gyerekeiktől, akiket egyébként jobban idegesít a szüleik mobilozási szokásai, mint gondolná.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.