Saját videós szolgáltatást indít a Disney, a Star Wars- és Marvel-filmek is eltűnnek máshonnan

Saját videós szolgáltatást indít a Disney, a Star Wars- és Marvel-filmek is eltűnnek máshonnan

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Disney 2019-től saját streaming szolgáltatást indít, 2020-tól pedig már csak ott nézhetők online a Star Wars-, Pixar- és Marvel-filmek is.

A Disney nyilván azért vásárolta fel a Star Wars-filmeket készítő Lucasfilmet, a világ legnépszerűbb rajzfilmjeit összehozó Pixart és a szuperhősök filmuniverzumát megalkotó Marvel Entertainmentet, hogy minél több pénzt lásson belőlük. Mivel ezekkel a bekebelezésekkel már rengeteg népszerű film tartozik a céghez, logikus lépés ezeket exkluzívvá tenni, így a Disney be is jelentette: 2019-től saját streaming szolgáltatást indít.

Érthető lépés ez tehát, de egyben váratlan is, hiszen még egy éve sincs, hogy a Magyarországon is elérhető Netflixszel exkluzív szerződést kötött a Disney, így csak ott streamelhetők a Star Wars-filmek, a szuperhősök újabb kalandjai és Oscar-díjas rajzfilmek sokasága. A két érintett cég megegyezett, hogy 2019 végéig még a Netflixen is elérhetők lesznek a Disney-hez tartozó filmek, tévéműsorok és sorozatok, de 2020-tól már csak a Disney saját streaming szolgáltatásán nézhetők.

Ez például azt jelenti, hogy aki majd online szeretné megnézni az új Star Wars-trilógia befejező részét, és persze bármilyen korábbi Disneyhez tartozó filmet, csak egy újabb előfizetéssel teheti meg. És akkor az újdonságokról szó sem esett, hiszen több várható kasszasikerrel debütál majd a Disney szolgáltatása, ilyen lesz a Toy Story 4 és a Jégvarázs 2.

A Disney a BAMTech technológiájára építi majd a streaming szolgáltatását. Ezt használja az amerikai baseball-liga is a közvetítésekhez, a cégben pedig már 75 százalékos részesedése van a Disneynek, ami 1,5 milliárd dollárt ér.

2019 végéig a Netflix és a Disney folytatja együttműködését, többek között a Marvel TV sem áll le addig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.