szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram fél éve bevezetett újdonsága volt, hogy egyszerre 10 kép is megosztható, de az albumokba csak a régi, négyzet alakú fotók fértek – ezidáig.

Az utóbbi években számos nagy változáson esett át az Instagram, elég csak a videók, vagy az élő videóközvetítések megjelenésére gondolni. Az alapelv azonban mindig ugyanaz maradt: egyszerre csupán egy képet/videót tudtak megosztani a felhasználók. Egy februárban megjelent fejlesztéssel ez a korlát eltűnt, és azóta már egyszerre 10 képet és videót is meg lehet osztani.

Egyfajta “albumot” lehetett tehát létrehozni, ami kétségtelenül hasznos, de ez az újítás sem volt korlátok nélküli: ebben az esetben kizárólag négyzetes képeket lehetett megosztani, miközben amikor csak egy fotót posztolunk, lehet az bármilyen, portérkép és panorámafotó is. Ez a korlátozás most eltűnt, de még így sem teljesen.

©

Most már portérfotókat és panoráma képeket is lehet tenni az albumban a négyzetesek mellé, ami jól jön egy-egy utazás vagy buli történetének elmesélésekor. Az viszont egy elég furcsa döntés, hogy a négyzetes képek mellett vagy portré vagy panoráma képek tehetők az albumba, a kettő egyszerre nem megy.

Ha tehát kiválaszt egy bizonyos méretarányú képet, például egy panoráma fotót, olyankor látni fogja, hogy hiába tenne be egy álló, portréfotót, azt is az először kiválasztott méretarányban szerkeszti át, így nem látható minden részlet a képről. Remélhetőleg ez a korlátozás hamarosan eltűnik, de legalább az albumok már nem a régi idők négyzetes Instagramját idézik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Nem volt nyitva az autóbontó, kiszórta a lomokat az út szélére egy férfi

Nem volt nyitva az autóbontó, kiszórta a lomokat az út szélére egy férfi