szerző:
hvg.hu

Észak-Koreában a rakétákat fejlesztik, minden más innovációval jócskán le vannak maradva. Kim Dzsong Unnak most kifejezetten jól (és jókor) jön, hogy Putyinék bevittek egy kábelt az országba.

A nemzetközi helyzet fokozódik: mivel az amerikaiak túlterheléses támadásokkal támadják Észak-Korea különleges hackercsapatát, Kim Dzsong Un megegyezett az oroszokkal, hogy országában ne csak kínai internetkábelek biztosítsák a világháló elérését – írja a Bloomberg.

Ebben az orosz TransTeleCom segít, ami jól jön Észak-Koreának, hiszen ha az Egyesült Államok vagy az ENSZ bármilyen netelérést (is) érintő szankciót szeretne elérni, már nem csak Kínával kell megegyeznie, hanem Oroszországgal is.

A további kibertámadások esetén ezzel biztosabb az észak-koreai hackercsapatok munkája, ha nincsenek kiszolgáltatva a kínaiaknak, a diktatúra kedvenc állampolgárai pedig így nyugodtabban tudnak facebookozni.

A FireEye kiberbiztonsági cég közlése szerint ezzel az üzlettel természetesen Putyinék is nyernek: az internetkábelek biztosításával rálátásuk lesz az észak-koreai kibertér titkaira.

Hogy az észak-koreai átlagemberek mit nyernek az egésszel? Biztosabban érik majd el az ország 28 ronda weboldalát, amelyeket korábban meg is mutattunk – kattintson ide értük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!