Az a pletyka járja, hogy a Samsung új csúcstelefon gyors kiadására kényszerül

Az a pletyka járja, hogy a Samsung új csúcstelefon gyors kiadására kényszerül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érdekes újítások ellenére sem valami nagy az érdeklődés az idei Galaxy telefonok iránt, egyes hírek szerint pedig épp ezért állíthatja idő előtt csatarendbe újabb Note-szériába illő készülékét a Samsung. Utóbbi döntéshez alighanem a napokban bemutatott új Huawei mobiloknak is köze van.

Bár a világ csak néhány hete, hogy megismerhette az új Galaxy-szériát, több arra utaló jel szerint a Samsung már idei második csúcskészülékének debütálására koncentrál, ennek elsődleges oka pedig az értékesítés terén keresendő. Egy koreai lap, a The Invester úgy véli, nincs akkora érdeklődés a kamera fronton nagyot ígért S9 iránt, amit több más jel is megerősíteni látszik.

Úgy tudják ugyanis, hogy a Samsung előrébb hozza eredetileg júniusra időzített, a Note9-be szánt AMOLED paneleinek gyártását, amely így néhány napon belül, áprilisban elkezdődhet. Ezzel együtt a mobil is hamarabb érkezhet, amely a vonatkozó értesülések alapján nem kizárt, hogy már július/augusztus környékén piacra kerül. Bár a készülék pontos specifikációiról még szinte semmit nem tudni, az idézett forrás szerint a telefon kijelzője biztosan nagyobb lesz: az eddig megjelent hírek alapján egy 6,38 colos panel kerülhet majd a Note9-be. A képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó ugyanakkor nem tűnik túl reális forgatókönyvnek – ezzel kapcsolatban több pletyka is felmerült korábban.

A Note9 esetleges idő előtti piacra bocsátása mellett szóló érv lehet még, hogy a Huawei által a napokban bemutatott P20 Pro a legkomolyabb független tesztlabor szerint olyan kamerarendszerrel érkezett, amely, egyetlen huszárvágással letaszította a Galaxy S9+-t a trónról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.