Chrome böngészőt használ? Akkor ezt tegye fel a gépére: remek vírusvédelem jött hozzá, ráadásul ingyen

Chrome böngészőt használ? Akkor ezt tegye fel a gépére: remek vírusvédelem jött hozzá, ráadásul ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha már nem akarnak a felhasználók a Microsoft böngészőjére váltani, másképp próbálja becserkészni azokat, akik Chrome-ot használnak.

A Windows 10 alapértelmezett böngészője továbbra is az Edge, de ez édeskevés ahhoz, hogy a felhasználók lemondjanak a Chrome-ról. Nem véletlen ezek után, hogy az Edge-nek csupán néhány százalékos a piaci részesedése, míg a Chrome tarol a maga több mint 60 százalékával.

Ezeket a tényeket a Microsoft sem tagadhatja le, ezért most másképp próbál közel kerülni a Chrome-ot használókhoz, egy új Chrome-bővítménnyel, amelyik a Microsoft saját Windows Defender antivírusával tenné biztonságosabbá a böngészést.

©

A Windows Defender Browser Protection névre hallgató bővítmény elemzi a megnyitott linkeket, így véd a malware-ektől és a kártékony weboldalaktól. A linkek ellenőrzéséhez a Microsoft által ismert, rosszindulatú URL-ek folyamatosan frissített listáját ellenőrzi. Ha egy linket veszélyesnek talál, akkor egy figyelmeztető ablak jelenik meg, és a felhasználó eldöntheti, vállalja-e a webhely felkeresésével járó kockázatot.

A kiterjesztés e figyelmeztető képernyője hasonlít ahhoz, amit a Chrome is megjelenít. Míg egyesek feleslegesnek tartják e kettős védelmet, vannak, akik úgy vélik, védelemből – a mai netes világban – sosem elég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.