szerző:
hvg.hu

Újra divatba jöttek a fizikai hanghordozók, a felfelé ívelő őrületet pedig számos kiadó igyekszik kihasználni. Miért pont az egyik legjobb videojátékhoz tartozó zenei alapot készítő stúdió maradna ki belőle?

Néhány esetben a videojátékokhoz tartozó zenei hanganyagok is megjelennek különböző fizikai formában, jó példa lehet erre a Witcher-sorozathoz tartozó Wild Hunt epizód, illetve a Fallout-játékok utolsó, negyedik darabja, mely szintúgy hallgatható lemezzel jött ki a program debütálásakor.

Ebben az esetben persze nem csak CD-ről beszélhetünk, hiszen a bakelit is számításba jöhet, különösen most, hogy kiderült: a formátum iránt ma már nagyobb az érdeklődés, mint a zenei anyagok digitális verziója iránt. A felfelé ívelő trendet bár számos stúdió igyekszik kihasználni, a játékkiadók eddig nem igazán éltek vele, és talán ezért is dönthetett úgy a Doom zenei részéért felelős Mick Gordon, hogy külön csomagot szán a népszerű videojátékban felcsendülő műveknek.

Az Eurogamer által is bemutatott limitált pakk pedig igazán jól sikerült: a csomag több bakelitlemezt és CD-ket egyaránt tartalmaz. A már küllemre sem szokványos, 31 zeneszámot tartalmazó albumgyűjteményt tetszetős dobozban adják ki, és a jelek szerint minden eleme, beleértve a lemezeket is, remekül illeszkedik majd a Doom sötét és brutalitással teli atmoszférájához. Fotón is mutatjuk, miről van szó:

©

A limitált darabszámban érkező, kétórányi hanganyagot tartalmazó csomag 90 euróba kerül, és április 18-án vált előrendelhetővé. A kiadásért felelős Laced Records két héten át fogadja a vásárlói jelzéseket, május 2-től pedig újabb előrendelői kör kezdődik. Ha valaki beérné egy olcsóbb kiszereléssel, úgy választhat a kisebb csomagokból is: a négylemezes 70, a kettő 33, míg a Deluxe duplalemezes változat 14 euróba kerül. És egyébként ilyen muzsikák sorakoznak rajtuk:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hitelközvetítőket ítélt letöltendő börtönbüntetésre a bíróság

Hitelközvetítőket ítélt letöltendő börtönbüntetésre a bíróság

Borzasztó körülmények között tartott többtucatnyi macskát két panellakásba zárva egy békéscsabai nő és lánya

Borzasztó körülmények között tartott többtucatnyi macskát két panellakásba zárva egy békéscsabai nő és lánya

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Ön dönt, de már nem sokáig: viszik, vagy vezet?

Ön dönt, de már nem sokáig: viszik, vagy vezet?

Jó hír, ha iPadje van: érkezik rá a teljes értékű Photoshop

Jó hír, ha iPadje van: érkezik rá a teljes értékű Photoshop