szerző:
hvg.hu

A Tesla és a SpaceX atyjának korábban is voltak már furcsa ötletei, az azonban, ami most készül, minden eddiginél nagyobb őrültségnek tűnik: egy kiborgsárkányon dolgozik.

Elon Musk bár elsősorban az űrutazásban és az önvezető autók gyártásában érdekelt, napjaink egyik legnagyobb gondolkodója hajlamos néha más irányokba is elindulni, kiváltképp akkor, ha üzleti érzéke is ezt súgja. Hogy vajon innen ered-e a néhány hónapja bemutatott lángszórója is, azt nem tudni, a terv mindenesetre bejött: ládaszámra vették tőle az eszközt.

A feltaláló Musk most megint munkába fogott, és a jelek szerint újabb, nem kevésbé őrültségnek tűnő termék van kilátásban. A gyártásról egyébként maga az alkotó számolt be Twitter-oldalán, bár a „bejelentés” inkább tűnhetne egyfajta médiaheccnek – ha nem tudnánk, hogy a korábban szintén annak gondolt lángszóró is elkészült, úgyhogy könnyen lehet, hogy végül ebből is lesz valami.

A valami egyébként, mint Musk is írta, egy kiborgsárkány, de hogy pontosan miről van szó, még nem tudni, a Tesla-vezér ugyanis csak annyit írt vonatkozó tweetjében, hogy „ó, apropó, egy kiborgsárkányt építek”.

Rögtön be is indult a találgatás, hogy mi lehet a rejtélyes eszköz – már ha egyáltalán valamilyen eszközről van szó. Egyesek úgy sejtik, hogy talán a lángszóró egy továbbfejlesztett változata van készülőben, mások viszont az űrbe küldött Teslával hozták összefüggésbe az újabb művet. Bízzunk benne, hogy néhány nap múlva többet tudunk majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!