szerző:
HVG

Hosszú évek egyre hangosabb felhasználói panaszáradata után a Facebooknál is belátták, hogy az egykor szinte mindenki által kedvelt Messenger egy jól használható üzenetküldőből egy kusza, túlzsúfolt alkalmazás lett. Mark Zuckerberg megígérte: tesznek ellene.

A Facebook Messengert szinte mindenki használja, ám egyre kevesebben szeretik. A vállalat három éve jelentette be, hogy radikálisan átalakítja az alkalmazást, egyszerű üzenetküldő helyett egy önálló, multifunkciós platformot farag belőle. Ennek jegyében kerültek bele játékok, reklámok, a Napom funkció satöbbi. Az elmúlt évek újabb és újabb funkciói nem csak kevésbé átláthatóbbá, hanem idegesítőbbé is tették a Messengert, amely ráadásul egyre több erőforrást igényelve egyre nagyobb tempóban meríti telefonunk akkumulátorát.

Pedig az emberek továbbra is ugyanazt várnák egy üzenetek küldésére szolgáló alkalmazástól: egyszerű és gyors felhasználói élményt. Erre hivatkozott a Facebook F8 fejlesztői konferenciáján beszélő Mark Zuckerberg is, amikor bejelentette: ennek jegyében teljesen újraszabják a Messenger alkalmazást.

©

Átalakul az alsó (navigációs) sáv, máshova kerülnek az ikonok, és úgy tűnik, kevésbé erőltetik ránk a 39. fergeteges új funkciót. Az előnézet használhatóbbnak tűnik, de ezzel együtt biztos lesznek olyanok, akik nem fogják szeretni, hogy már megint minden megváltozik a programban.

Hogy melyik napok jelenik meg a Messenger átalakított változata, azt egyelőre nem tudni. Viszont van egy ötletünk, ha már most egy egyszerűbb és gyorsabb verziót szeretne használni, töltse le a Facebook Messenger akkumulátort is kímélő hivatalos verzióját. Amelybe ráadásul nemrég egy új, ingyen telefonálós funkció is került.

Ha értesülni szeretne, amikor letölthető lesz az új Facebook Messenger, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel

Weinstein azzal dicsekedett, hogy lefeküdt Jennifer Lawrence-szel

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön

„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”

„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Gigantikus gyémántot találtak Kanadában – fotó

Gigantikus gyémántot találtak Kanadában – fotó

Trump azt nevezi ki kabinetfőnöknek, aki szörnyű embernek nevezte őt

Trump azt nevezi ki kabinetfőnöknek, aki szörnyű embernek nevezte őt