Készüljön: teljesen átalakítja a Facebook a Messengert

Készüljön: teljesen átalakítja a Facebook a Messengert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Hosszú évek egyre hangosabb felhasználói panaszáradata után a Facebooknál is belátták, hogy az egykor szinte mindenki által kedvelt Messenger egy jól használható üzenetküldőből egy kusza, túlzsúfolt alkalmazás lett. Mark Zuckerberg megígérte: tesznek ellene.

A Facebook Messengert szinte mindenki használja, ám egyre kevesebben szeretik. A vállalat három éve jelentette be, hogy radikálisan átalakítja az alkalmazást, egyszerű üzenetküldő helyett egy önálló, multifunkciós platformot farag belőle. Ennek jegyében kerültek bele játékok, reklámok, a Napom funkció satöbbi. Az elmúlt évek újabb és újabb funkciói nem csak kevésbé átláthatóbbá, hanem idegesítőbbé is tették a Messengert, amely ráadásul egyre több erőforrást igényelve egyre nagyobb tempóban meríti telefonunk akkumulátorát.

Pedig az emberek továbbra is ugyanazt várnák egy üzenetek küldésére szolgáló alkalmazástól: egyszerű és gyors felhasználói élményt. Erre hivatkozott a Facebook F8 fejlesztői konferenciáján beszélő Mark Zuckerberg is, amikor bejelentette: ennek jegyében teljesen újraszabják a Messenger alkalmazást.

©

Átalakul az alsó (navigációs) sáv, máshova kerülnek az ikonok, és úgy tűnik, kevésbé erőltetik ránk a 39. fergeteges új funkciót. Az előnézet használhatóbbnak tűnik, de ezzel együtt biztos lesznek olyanok, akik nem fogják szeretni, hogy már megint minden megváltozik a programban.

Hogy melyik napok jelenik meg a Messenger átalakított változata, azt egyelőre nem tudni. Viszont van egy ötletünk, ha már most egy egyszerűbb és gyorsabb verziót szeretne használni, töltse le a Facebook Messenger akkumulátort is kímélő hivatalos verzióját. Amelybe ráadásul nemrég egy új, ingyen telefonálós funkció is került.

Ha értesülni szeretne, amikor letölthető lesz az új Facebook Messenger, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.