A gyerekek közel fele már hároméves kora előtt rendszeresen használ okostelefont

A gyerekek közel fele már hároméves kora előtt rendszeresen használ okostelefont

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kisiskolásoknak már közel 90 százaléka okostelefonozik.

Magyarországon a 3 évnél fiatalabb gyermekek 42 százaléka rendszeresen használ valamilyen okoseszközt, és kisiskolás korra ez a szám 89 százalékra nő – derül ki az NN Biztosító megbízásából készült friss kutatásból, amelyet az NRC készített.

A felmérés szerint a magyar szülők közel 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyermekük napi szinten használ valamilyen okoseszközt. A felmérés szerint a kisgyermekek 38 százaléka már 3 éves kor alatt elkezdi az okostelefon-használatot, döntően még szórakozási céllal, főleg a szülők eszközeit használva.

A 3 és 6 év közötti életkorban már 61 százalék az okostelefonozó gyermekek aránya, a 7-10 éves kisiskolás korosztálynak pedig a 89 százaléka használ vagy tabletet vagy okostelefont. Ebben az életkorban már kiegyenlítődik az egyes felhasználási területek között a szórakozás és az ismeretszerzés aránya.

©

A felmérés szerint a szülők többsége az iskolakezdés időszakát, vagyis a 6-7 éves kort tartja optimálisnak az okoseszközök használatának bevezetésére, amikor a gyermekek érdeklődése egyre inkább az ismeretszerzés felé fordul, és ekkortól válik jellemzőbbé a saját eszközhasználat is. 10-ből 6 szülő úgy is érzi, hogy az internet és az okoseszközök segítik a gyereket a tanulásban, az új ismeretek megszerzésében, ezért fontosnak tartják, hogy szülői felügyelettel már egészen fiatal korban megismerkedhessenek ezekkel.

Hozzászólások