Ennek mégis mennyi az esélye? Épp üzenetet küldtek egy iPhone-ra, amikor megtalálták a tenger mélyén

Ennek mégis mennyi az esélye? Épp üzenetet küldtek egy iPhone-ra, amikor megtalálták a tenger mélyén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

48 órát töltött a tengerfenéken egy iPhone (igaz, védőtokban), és nemcsak hogy alkalmas maradt szöveges üzenet fogadására, de az akkuja is csak alig merült le.

A cseppálló és a vízlepergető szavakat használja a magyar Apple az iPhone vízállóságával kapcsolatban, és nem véletlen az óvatos fogalmazás, gyakran ugyanis félremagyarázzák az angol water resistant kifejezést. Szóval csínján kell bánni az iPhone 7 vízállóságával (a készülék IP67 minősítést kapott), azonban most egy olyan esetről számolt be többek között a Mirror, hogy egy iPhone 7 (igaz, vízálló tokban) több mint két napot töltött a tengerfenéken, és még mindig tudott szöveges üzenetet fogadni számolt be egy érdekes esetről a Mirror.

Egy búvárnő, Cerys Hearsey fedezte fel a víz alatt az iPhone-t. Éppen a tengerfenéken kutatott Durdle Doorban (Dél-Anglia), amikor fura fényre lett figyelmes. Közelebb ment, hogy megnézze, mi az, és legnagyobb meglepetésére egy iPhone 7-et talált egy védőtokban, és a telefonra éppen szöveges üzenet érkezett. Mint később kiderült, a készülék már több mint 48 órája volt a víz alatt, viszont az akkuja még mindig 84 százalékos feltöltöttséget mutatott.

Minthogy a telefon nem volt zárolva, Hearsey hozzáférhetett az ismerősök kistájához. Kiderült, hogy a készülék egy kanadai turistáé, és kajakozás közben esett a vízbe. Az iPhone 7 azóta visszakerült jogos tulajdonosához, aki valószínűleg élete egyik leghasznosabb kiadásaként könyveli el a vízálló tokot.

A cikk csupán két fontos dologról nem tesz említést, holott ezek a legizgalmasabb kérdések. Ki gyártotta a vízállóságból jelesre vizsgázott tokot, és melyik az a szolgáltató, aki még a tenger mélyén is lefedettséget biztosít?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.