szerző:
hvg.hu

A kisebb teljesítményű készülékekkel rendelkezőket sem hagyja magára a Fortnite legnagyobb konkurenciájának számító PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG).

Két játék tartja lázban manapság a mobileszközök tulajdonosait: egyik az iOS-re már régebb elérhető, Androidra pedig csak óvatosan érkező Fortnite, míg a másik a PUBG, ismertebb nevén PlayerUnknown's Battlegrounds, amely mindkét platformon működik. Mivel a játékok komolyabb hardvert igényelnek, a régebbi telefonokkal rendelkezőknek esélyük sincs kipróbálni. Ezen a téren újítanak most a PUBG fejlesztői.

Ahogy a Gadgets 360 írja, a Tencent Games javában készíti a program lite, azaz kisebb erőforrást igénylő verzióját. Bár hozzánk még nem érkezett meg, ez nem azt jelenti, hogy nem is fog, hiszen a játék rendes változata most is letölthető a Play Store-ból, így az újdonságot több mint valószínű, hogy a magyar felhasználók is kipróbálhatják majd.

Könnyített verziójú program lévén néhány korlátozásra azonban számítani kell: 100 játékos helyett egyszerre “csak” 40-en ugorhatnak harcba, illetve a bejárható pálya méretét, és grafikai értelemben vett felbontását szintén csökkentik a zökkenőktől mentes játékélmény érdekében.

Azt ugyanakkor nem közölték, pontosan mely telefonok, illetve táblagépek lesznek kompatibilisek a PUBG könnyített verziójával, és egyelőre az sem ismert, hogy a jelenleg csak egyetlen országban elérhető programot máshol, így nálunk mikor teszik letölthetővé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Két új játék jön a Facebook Messengerbe, de nem ám akármilyenek

Sejthető volt, hogy a előbb-utóbb nemcsak vicces maszkok "felvéterére" lehet majd használni a Facebook Messenger kiterjesztett valóságon alapuló funkcióját. A Facebook fejlesztői most két olyan játékot is készítettek, amelyet videochatelés közben használhatunk.

Út az X-Faktor döntőjéig - mi történik a háttérben? (videó)

Út az X-Faktor döntőjéig - mi történik a háttérben? (videó)

Handó visszavág

Handó visszavág

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

Az üzemanyagok drágulása ellen tüntettek Franciaországban, egy ember meghalt

Az üzemanyagok drágulása ellen tüntettek Franciaországban, egy ember meghalt

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést