szerző:
hvg.hu

A L'Oréal együttműködésre lépett a Facebookkal, hogy közösen készítsenek egy új funkciót. Látványosan, kiterjesztett valóságbéli filterekkel nézhetjük majd meg – még vásárlás előtt – az Instagramon, hogyan állnának rajtunk különféle sminktermékek.

A jelek szerint a kiterjesztett valóság szép lassan egyre nagyobb szerephez jut a Facebook életében. Július elején kiderült, a közösségi oldal az amerikai felhasználók egy szűk csoportján már teszteli a kiterjesztett valóságon alapuló újfajta hirdetéseket a hírfolyamban. Most ismét egy ehhez hasonló újdonság jelenik meg, ezúttal az Instagramon.

A Reuters beszámolója szerint a L'Oréal összeállt a Facebookkal, hogy a felhasználók virtuálisan próbálhassák ki a kozmetikai cég termékeit – legyen szó rúzsról vagy épp szemfestékről. A francia vállalat e-kereskedelemből származó bevélte az elmúlt három évben majdnem a duplájára nőtt, így a mostani fejlesztés célja, hogy további lökést adjanak a sminktermékek eladásának.

A L'Oréal legnagyobb riválisai, mint az Estee Lauder vagy a Sephora az elmúlt időszakban rengeteg pénzt öltek a technológiai fejlesztésekre, így érthető módon a franciák sem akartak lemaradni. Ennek eredményeként márciusban vásárolták fel a mesterséges intelligenciával és kiterjesztett valósággal foglalkozó ModiFace nevű kanadai céget, amely most a Facebookkal közösen fejleszti a kiterjesztettvalóság-funkciót az Instagramra.

Hogy pontosan mikor válik elérhetővé a funkció, egyelőre nem tudni. Azt viszont igen, hogy első körben a Lancome, a NYX, az Urban Decay és az Yves Saint Laurent termékeit lehet majd virtuálisan kipróbálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

Visszatér Süsü, a sárkány

Visszatér Süsü, a sárkány

Váratlan fordulat: ma elbukhat az EU-s szabály, ami megváltoztatná az internetet

Váratlan fordulat: ma elbukhat az EU-s szabály, ami megváltoztatná az internetet

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát