szerző:
hvg.hu

A közösségi oldal nagyon nem tudja, mit kezdjen a meztelenséggel.

Rubens aktjai és a pécsi Dóm Kőtár műalkotásai után újabb célcsoportja van a Facebook ész nélküli cenzúrájának: a közösségi oldal most felfüggesztette a Funai, a bennszülöttekkel foglalkozó brazil hatóság oldalát, mert olyan őslakos nőkről posztoltak fotókat, akiknek a mellei fedetlenek voltak.

A Euronews szerint a hatóság egy hétig nem tehet közzé semmit, Instragram-oldala azonban egyelőre zavartalanul működik, ott a szervezet cenzúrával és a brazil alkotmány semmibevételével vádolták meg a Facebookot. A brazil alkotmány ugyanis elismeri a bennszülöttek szokásait, így a nők fedetlen keble sem minősül közszeméremsértésnek.

Nem ez az első alkalom, hogy a közösségi oldal fedetlen keblű nőket ábrázoló fényképeket cenzúráz, sőt előfordul, hogy a művészeti alkotások is áldozatául esnek a Facebook felhasználási feltételeinek. Az ugyanis kimondja: tilos az olyan tartalom közzététele, amely meztelenséget ábrázol, még akkor is, ha az egy művészeti alkotás vagy oktatási célból osztották meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!