Töltse le, egy forintjába sem kerül: itt az új Counter-Strike ingyenes változata

Töltse le, egy forintjába sem kerül: itt az új Counter-Strike ingyenes változata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Counter-Strike című népszerű játéksorozat Global Offensive Free Edition nevű kiadása ugyan korlátozott élményt kínál, és azt is csak offline, kedvcsinálónak így is tökéletes.

Szűk nyolc évvel ezelőtt készült el a Valve újgenerációs Counter-Strike-ja, a Global Offensive. A program bár az ezredforduló előtt debütált klasszikus alapjaira épít, valójában sok újdonságot hozott. Ma is rengetegen játszanak vele, és szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne rendeznének valamilyen CS-versenyt a világban.

A Global Offensive-ból eddig csak fizetős verzió létezett, a rajongóknak azonban régi kívánsága volt már, hogy a fejlesztő Valve készítsen belőle ingyenes, legalább kipróbálásra alkalmas változatot. A napokban pedig el is készült a CS:GO Free Edition, mely internetes meccsekre ugyan nem alkalmas, arra kiválóan megfelel, hogy az alapokat elsajátítsuk. Az ugyanúgy Steamről letölthető (ingyenes Steam-fiókot igénylő) programban kizárólag a számítógép (botok) ellen lehet versenybe szállni, illetve a beépített nézőtéri funkcióval hús-vér játékosok közti összecsapások is megfigyelhetők.

©

Ha valaki ezek után kedvet kapna a programhoz, a korlátozások nélküli, és így jóval több játékmódot is kínáló változatot 12,49 euróért, nagyjából 4000 forintért töltheti le a Steamről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.