Egy leukémiával küzdő magyar lány nyerte a Huawei és a National Geographic mobilfotós versenyét

Egy leukémiával küzdő magyar lány nyerte a Huawei és a National Geographic mobilfotós versenyét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyar győzelemmel zárult a Huawei európai mobilfotós versenye, a Next Image. Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotásával nyerte el a verseny nagydíját, mely a lány betegsége elleni küzdelmét örökíti meg.

A Huawei idén első alkalommal, a National Geographic-kal együttműködésben rendezte meg nemzetközi mobilfotós viadalát, amelyre 20 országból, hat kategóriában, kizárólag a gyártó okostelefonjaival készült fényképekkel lehetett nevezni. A résztvevők hat különböző kategóriában összesen 67 610 fényképpel pályáztak. Az augusztus végén zárult megmérettetés során közel egymillió közönségszavazat és a hatfős zsűri értékelése alapján értékelték a pályaművelet – közölte a vállalat. A grémium három fő szempont alapján hozta meg döntését: a művészi érték és a technikai minőség mellett a kép egyedisége is fontos szerepet kapott a végső bírálat megalkotása során.

A közép-kelet-európai mobilfotós verseny abszolút győztesének Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotását választotta a szakmai zsűri. „Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni” – szerepel a fotó mellett, amely a fiatal lány rákkal folytatott küzdelmét mutatja be.

©

Szeptember 18-tól október első napjáig egy fotókiállítás keretében mutatják be három többszörösen díjazott magyar fotográfus (Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás) okostelefonnal készített alkotásait és a Next Image legjobb fotóit az Akvárium Klubban. A Grand Prix-díjas magyar győztes az elismeréssel járó 10 ezer euró mellett egy notebookot kapott, illetve lehetősége lesz részt venni egy olaszországi fotós úton, amely után lehetőséget kap, hogy az utazás során készített fényképeit a magazinban publikálhassa, melyeket a világ minden táján megtalálhatnak majd az olvasók a National Geographic hasábjain.