szerző:
hvg.hu

Bármennyi hashtaget is írhatunk majd instagramos fotóink alá, de a címkeerdőt akár el is rejthetjük követőink elől. Újításokon dolgoznak az Instagram fejlesztői.

Az instagramozók jól tudják, hogy a követők gyűjtéséhez nem csak jól sikerült fotókra, hanem releváns hashtagekre is szükség van. A címkékből meghatározott darabot helyezhetünk el képeink alatt, de egy új fejlesztésnek hála a jövőben már végtelen mennyiségű ilyen kis szöveget is használhatunk majd.

Az Instagram ezzel együtt bevezeti a kulcsszavak elrejtésének lehetőségét, hiszen a korlátozás feloldása sokak számára zavaró lehet böngészéskor. Fontos: nem egy új kapcsoló kerül az alkalmazásba, a fejlesztők egy új mezőt hoznak létre a hashtageknek, hogy ne a képaláírást töltsük meg ezekkel, ugyanakkor például keresés közben észlelje őket a rendszer, és kiadja a "rejtett címkézéssel" megjelölt fotókat is találatként.

Jane Manchun Wong, a képmegosztó egyik fejlesztője Twitteren be is mutatta, hogyan kell elképzelni mindezt a gyakorlatban. Íme tehát a lokalizációs rész alatti új mező:

Itt pedig maga a végeredmény, a rejtett hashtagekkel megosztott fotó:

View this post on Instagram

After storm

A post shared by Jane Manchun Wong (@wongmjane) on

Wong egy másik, de szorosan kapcsolódó újdonságról is beszámolt, melynek lényege, hogy a felhasználók akár konkrét földrajzi területeket is megszórhatnak posztjaikkal. Ennek elsősorban például nyaraláskor lehet haszna, ha a felhasználó az adott tájról készült fotókat kimondottan az ott élőknek szeretné a figyelmükbe ajánlani. De persze cégeknek is jól jöhet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újításokkal mikor készülnek el a fejlesztők, és mikor teszik elérhetővé azokat a felhasználók számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának

Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Nemcsak büdösek a poloskák, hanem károsak is

Nemcsak büdösek a poloskák, hanem károsak is

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt

Előleg vagy foglaló? Vigyázzon, mit ír alá, milliókat bukhat egy szó miatt