Már letölthető az Office 2019

Már letölthető az Office 2019

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérhetővé tette Office irodai programcsomagjának jövő évi számozású új verzióját a Microsoft. PC-re csak akkor telepíthető, ha Windows 10 fut a gépen.

Az egyre szélesebb körben terjesztett, felhős rendszerrel dolgozó, folyamatosan frissülő Office 365 mellé a Microsoft továbbra is kiadja irodai szoftvereinek akár offline eszközökre is telepíthető, évszámozással jelzett új verzióit. A legfrissebb az Office 2019, amely – az előzetes kiadás után öt hónappal – magyar idő szerint hétfőn éjjel jelent meg.

Az Office 2019 programjaiba beépítettek minden olyan újítást, amely az Office 2016 három évvel ezelőtti kiadása óta belekerült az Office 365 szolgáltatásba. A Microsoft az új csomag megjelenése kapcsán hangsúlyozza: ez a "dobozos program" egy amolyan gyűjtőkiadás, és az Office 365-be a következő pár évben folyamatosan bekerülő új funkciókat az Office 2019 nem fogja megkapni.

PowerPoint 2019
©

A vállalat közlése szerint a megújított PowerPoint többek között a morfolási és – Prezi megoldására hajazó – zoomolási funkciók segítségével a korábbinál látványosabb előadások készítésére is alkalmas. Az Excel új adatelemző funkciókat kapott, új képletekkel és diagramokkal bővült a táblázatkezelő. A Wordbe és az Outlookba érkezett újdonságok pedig abban segítik a felhasználót, hogy egy-egy tevékenység végzése közben jobban tudjon arra fókuszálni, legyen szó akár szövegalkotásról, levelekre válaszolgatásról vagy tanulásról.

Excel 2019
©

A legnépszerűbb office-os szoftverek mellett természetesen frissült a csomag többi tagja is. Az új funkciók beépítésén túl általános biztonsági fejlesztéseket is végrehajtott a Microsoft az Office-ban. A Windowsra (kizárólag Windows 10-re) és Mac számítógépekre is elérhető Office 2019 újításainak teljes listáját (angol nyelven) itt találja. A programcsomag maga viszont tartalmazza a magyar nyelvet is.

A hétfőn kiadott Office 2019-et fokozatosan teszik elérhetővé a különböző felhasználói körök számára, de a vállalat azt ígéri, pár héten belül már mindenki megvásárolhatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.