szerző:
hvg.hu

Újfent érdekes részleteket osztott meg a Samsung mobilokért felelős nagyágyúja a vállalat régóta fejlesztett, hajtogathatós készülékével kapcsolatban.

Jó ideig csak pletyka szintjén lehetett bármit is hallani a Samsung teljesen új generációba illő készülőkéről, a hajtogatható kijelzőjű Galaxy X-ről. A titokzatos mobilról néhány hete azonban a vállalat is elkezdett beszélni, most pedig újabb, izgalmas dolgot árultak el róla.

A különleges telefonról ezúttal is DJ Koh, a dél-koreai gyártó mobilos üzletágának feje beszélt, aki a CNET-nek nyilatkozva kijelentette, olyan készüléken dolgoznak, amely nem csak telefonként működik. Az eszközt ugyanis táblagéppé hajtogathatva is használhatja tulajdonosa, ha pedig nincs szüksége a nagyobb munkaterületre, csak össze kell csukni. Mindez kísértetiesen emlékeztet egy, a Samsung által kiadott, a jövőbeni elképzeléseikkel kapcsolatos felvételen látott eszközre, amely Koh elmondása alapján valahogy így működhet:

Koh, aki minderről az új A9 premierjén beszélt a portálnak, azt is elárulta, a készüléknek nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelnie, és ha nem ugorja át a lécet, nem fogják kiadni. A Samsung-vezér ezzel valószínűleg azt próbálta hangsúlyozni, hogy olyan eszközt igyekeznek összerakni, mely debütálás esetén valóban új irányt nyithat a mobilpiacon.

DJ Koh.
©

Koh a beszélgetés során ezért ismét hangsúlyozta, hogy a készülék nem holmi trükk, és eleve globális rajttal számolnak. Vagyis a telefon nem csak néhány országban, hanem világszerte, így pedig bizonyára Magyarországon is kapható lesz majd – csak készüljön el.

A tervezett bemutató kapcsán korábban maga a Koh volt az, aki utalást tett arra, a Samsung novemberi fejlesztői konferenciája alkalmas időpont lehet a leleplezésre. A bemutató azért is sürgető, mert a dél-koreai vállalat mellett hasonló terméken ügyködnek a Huawei-nél, de mozgolódik a Xiaomi is, és a hírek szerint a Lenovo sem akar kimaradni belőle. Egyvalaki pedig mindannyiuknál előrébb jár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Cápák közé ugrott egy meztelen férfi (videó)

Cápák közé ugrott egy meztelen férfi (videó)

Egy 18 éves srác futott be reggel a metróba

Egy 18 éves srác futott be reggel a metróba

Cseh mini-divatterepjáró: kistestvért kap a Skoda Karoq és Kodiaq

Cseh mini-divatterepjáró: kistestvért kap a Skoda Karoq és Kodiaq

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

A metrósínekre futott egy ember az Astoriánál

A metrósínekre futott egy ember az Astoriánál

Megnézték, mennyi műanyag úszkál a Dunában, és sokkal nagyobb a baj, mint hitték

Megnézték, mennyi műanyag úszkál a Dunában, és sokkal nagyobb a baj, mint hitték