szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szállítani kívánt ételek biztonságos elpakolása gyakran nem kis feladat. Erre a mindennapi kihívásra talált ki két tervező egy praktikus terméket.

2016-ban komoly figyelmet kapott a Prepd nevű ételhordó akkori kiadása, amely közel másfélmillió dollárt gyűjtött össze a Kickstarteren, annyira megtetszett az embereknek. A különlegesség feltalálói most visszatértek, és a korábbi koncepciót átdolgozva egy sokkal praktikusabb változatot készítettek.

A Prepd Colors ugyanis digitális értelemben nem okos, de a tervezők szerint használója okosan el tudja benne rendezni a szállítani kívánt ételt. A doboz minden elemét passzosra tervezték, ráadásuk a fedő mágneses kialakítású – így aztán nem sok minden juthat ki az csomagolásból. Ötletes, hogy a a „fődoboz” egyben egy kisebb asztal vagy alátét szerepét is betöltheti étkezéskor.

Az uzsonnásdoboz legolcsóbb kiszerelésben jelenleg 39 dollárba (nagyjából 12 ezer forintba) kerül. Ezért árért a négy különböző színből kiválasztható doboz, egy nagyobb és két kisebb tároló, valamint egy mágneses evőeszköz készlet jár. Minden csomaghoz extraként a szállított ételt hűtő lapok is vásárolhatók, amelyeket a doboz oldalaira csatlakoztatva lehet használni. A készítők egy alkalmazást is fejlesztettek, amellyel a Prepd-tulajdonosok táplálkozási tippeket, receptötleteket oszthatnak meg egymással, de akár azt is, ők hogyan és mit pakolnak saját kis dobozukba.

A projekt megvalósítására 25 ezer dollárt tűztek ki az új termék megálmodói. Ez az indítás után négy órával össze is gyűlt, sőt: már jóval többnél tartanak azóta. A kész dobozokat 2019 márciusában után tervezik kiszállítani. Magyarország nem szerepel a listában, a hozzánk legközelebb eső terület Ausztria, oda 10 dolláros ráfizetéssel viszik el a csomagot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

Donald Trump utoljára kegyelmezett meg két pulykának

Donald Trump utoljára kegyelmezett meg két pulykának