Ez az ételhordó mágnessel oldja meg, hogy ne folyjon ki belőle semmi

Ez az ételhordó mágnessel oldja meg, hogy ne folyjon ki belőle semmi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szállítani kívánt ételek biztonságos elpakolása gyakran nem kis feladat. Erre a mindennapi kihívásra talált ki két tervező egy praktikus terméket.

2016-ban komoly figyelmet kapott a Prepd nevű ételhordó akkori kiadása, amely közel másfélmillió dollárt gyűjtött össze a Kickstarteren, annyira megtetszett az embereknek. A különlegesség feltalálói most visszatértek, és a korábbi koncepciót átdolgozva egy sokkal praktikusabb változatot készítettek.

A Prepd Colors ugyanis digitális értelemben nem okos, de a tervezők szerint használója okosan el tudja benne rendezni a szállítani kívánt ételt. A doboz minden elemét passzosra tervezték, ráadásuk a fedő mágneses kialakítású – így aztán nem sok minden juthat ki az csomagolásból. Ötletes, hogy a a „fődoboz” egyben egy kisebb asztal vagy alátét szerepét is betöltheti étkezéskor.

Az uzsonnásdoboz legolcsóbb kiszerelésben jelenleg 39 dollárba (nagyjából 12 ezer forintba) kerül. Ezért árért a négy különböző színből kiválasztható doboz, egy nagyobb és két kisebb tároló, valamint egy mágneses evőeszköz készlet jár. Minden csomaghoz extraként a szállított ételt hűtő lapok is vásárolhatók, amelyeket a doboz oldalaira csatlakoztatva lehet használni. A készítők egy alkalmazást is fejlesztettek, amellyel a Prepd-tulajdonosok táplálkozási tippeket, receptötleteket oszthatnak meg egymással, de akár azt is, ők hogyan és mit pakolnak saját kis dobozukba.

A projekt megvalósítására 25 ezer dollárt tűztek ki az új termék megálmodói. Ez az indítás után négy órával össze is gyűlt, sőt: már jóval többnél tartanak azóta. A kész dobozokat 2019 márciusában után tervezik kiszállítani. Magyarország nem szerepel a listában, a hozzánk legközelebb eső terület Ausztria, oda 10 dolláros ráfizetéssel viszik el a csomagot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.