Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Pentagon alvállalkozóját ért hackertámadás miatt az amerikai védelmi minisztérium alkalmazottainak hitelkártya és más személyes adata is rossz kezekbe került.

Csak a napokban fedezte fel az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, azaz a Pentagon, hogy egy harmadik felet ért hackertámadás során komoly adatvesztés érte őket.

Az AP jelentése szerint a támadást hónapokkal ezelőtt követhették el, a minisztérium viszont csak nemrég szerzett róla tudomást. Ennél nagyobb gond az ellopott adatok mennyisége: a támadók az eddig ismert részletek szerint 30 ezer katona és civil személyes, valamint hitelkártyaadatához jutottak hozzá, de az áldozatok száma akár több is lehet.

A hírügynökség forrásai szerint a behatolók a Pentagon egyik alvállalkozójának rendszerét hackelték meg. Ugyanakkor védett, szigorúan titkos dokumentumokhoz nem fértek hozzá.

A Pentagon egyik tisztviselője az ügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a szervezet egyelőre információkat gyűjt a behatolásról, miközben azt is vizsgálják, ki vagy kik követhették el a hivatalosan múlt pénteken felfedezett támadást. A Pentagon nem nevezte meg, melyik cég hibázott a sok közül, amelyikkel kapcsolatban állnak.

Az amerikai hadsereg mostanság nem áll túl jól a hackerek elleni védelem terén: nemrég kiderült, hogy fegyverrendszerük egyikét mindössze 9 másodpercbe telt feltörni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.