szerző:
László Ferenc

Már Magyarországon is kapható az amerikai gyártó úszáselemzéshez is használható érintőkijelzős fitneszkarkötője. Amellyel jövőre akár már itthon is fizethetünk a kasszáknál.

A Fitbit szeptemberben a berlini IFA szakkiállításon leplezte le a két évvel ezelőtt kijött Charge 2 utódját, a mostantól már hazánkban is megvásárolható Charge 3-at. Az újdonság előlapját egy a korábbiaknál jobban leolvasható, bár még mindig nem színes OLED érintőkijelző uralja, és a teljesen vízálló kütyü már nemcsak futás és biciklizés, hanem akár úszás és tucatnyi egyéb sporttevékenység közben is használható.

A kijelzőn a fitnesz információk mellett a párosított okostelefon értesítései is megjelennek rövid formában, és azokra akár gyorsan reagálni is lehet. Szenzorokból nincs hiány, többek közt gyorsulásmérőt, giroszkópot, pulzusmérőt és véroxigénszint-érzékelőt is kapunk, wifi és GPS-vevő viszont nincs a fedélzeten. A Bluetooth kapcsolatos készülék csak a mobilunk GPS-jelét tudja használni.

©

A Gorilla Glass 3 védelmet élvező Fitbit Charge 3 az elődjétől és testvérmodelljeitől eltérően már 4-5 napig, hanem akár egy hétig is bírja egy feltöltéssel, a teljesen lemerült telep feltöltése mintegy 2 órát vesz igénybe. A cserélhető szíjas viselhető kütyü alaphelyzetben nem NFC-s, de a mintegy 6 ezer forinttal drágább változatból már ez a chip sem hiányzik. Az NFC-s karkötővel akár fizetni is lehet majd, a gyártó képviselői kérdésünkre elmondták, hogy Magyarországon várhatóan 2019-ben startolt el a Fitbit Pay szolgáltatás.

A Fitbit újdonsága hazánkban 50 ezer forintba kerül, vagyis körülbelül ötször annyit kell fizetnünk érte, mint a rendkívül népszerű Xiaomi Mi Band 3-ért. Hamarosan érkező részletes tesztünkből az is kiderül majd, hogy a Charge 3 vajon annyival jobb-e kínai riválisánál, mint amennyivel többe kerül. A készülék okosabb nagytestvérét, a Fitbit Versát a közelmúltban jártuk körbe alaposan.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lavina zúdult egy szállodára és egy vendégházra Ausztriában

Lavina zúdult egy szállodára és egy vendégházra Ausztriában

Nem halogathatják tovább a béremelést a cégek

Nem halogathatják tovább a béremelést a cégek

Csalódottak lehetnek a Csillagok háborúja rajongói: végleg elkaszáltak egy régóta ígért Star Wars-játékot

Csalódottak lehetnek a Csillagok háborúja rajongói: végleg elkaszáltak egy régóta ígért Star Wars-játékot

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Sebesülten is kislányát próbálta védeni a káptalanfai tragédia túlélője

Sebesülten is kislányát próbálta védeni a káptalanfai tragédia túlélője