szerző:
hvg.hu

Kínában eddig is sajátos elvek mentén szabályozták a játékpiac működését, hamarosan azonban a korábbiaknál is sokkal szigorúbb intézkedések lépnek életbe.

A Tencent a kínai videojáték-ipar egyik legismertebb és egyben legnagyobb ilyen vállalata, portfóliójuk sokféle programot tömörít magába. Köztük a magyarok által is szívesen játszott PlayerUnknown’s Battlegroundsot (PUBG), de mobiljátékokból is akad jó néhány darab.

A kiadóvállalat egy nemrég tett bejelentése szerint a kínai felhasználók védelme és a játékidő csökkentése érdekében újfajta korlátozásokat vezetnek be: a fiatalabbak nem csak kevesebb időt tölthetnek majd kedvenc programjaikkal, ahhoz, hogy a megengedett néhány órát tényleg szórakozással tölthessék, igazolniuk kell majd személyazonosságukat.

Kínában több játékvállalat is különleges korhatárbesorolást kénytelen alkalmazni, mert a játékfüggőség országszerte komoly problémát okoz. Emellett a kínai fiataloknál járványszerűen terjed a rövidlátás, ami a folyamatos mobilnyomkodás egyik negatív következménye lehet.

Hogy a hasonló problémáknak elejét vegyék, a kínai kormány több javaslatot is tett arra vonatkozóan, hogyan korlátozzák a fiatalok játékidejét. A 18 éven aluliak például csak napi egy-két órát játszhatnak, ám a szigort könnyű megszegni, ezért is lépteti életbe új azonosítási módszerét a Tencent: ha a játékosok által felmutatott személyi igazolvány adatai megegyeznek a rendőrségi adatbázisában szereplő információkkal, úgy gép elé ülhetnek.

Az intézkedés egyelőre kizárólag a Tencenthez tartozó mobiljátékokra vonatkozik, de esetükben tíz különböző programnál fogják alkalmazni az új szabályt. Az egyelőre nem világos, mi történik akkor, ha valaki hamis adatokkal próbálkozna belépni, de ha már rendőrséget is bevonják a dologba, elég valószínű, milyen következmények várhatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Schmidt Mária közalapítványa kezelheti továbbra is Kertész Imre hagyatékát

Schmidt Mária közalapítványa kezelheti továbbra is Kertész Imre hagyatékát

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól