szerző:
hvg.hu

Egy olasz tervező eljátszott a gondolattal, milyen lehetne az Apple jövő évi telefonja. Nem sajnálta belőle a technológiai csemegéket.

Még csak nemrégiben mutatták be az idei iPhone-okat, de vannak, akiket már a következő modell izgat. S minthogy az Apple háza táján igencsak nagy a titoktartás, kénytelenek a fantáziájukra hagyatkozni, igaz, így sok minden elképzelhető a 2019-es telefonnál.

Egy olasz tervező, Antonio de Rosa nem először fantáziál iPhone-okról, legutóbb az iPhone 11-et képzelte el. Persze nem iPhone 11-nek hívja, inkább Apple Phone-nak, az Apple Watch és az Apple TV mintájára. A készülékből nem sajnálta azokat az újításokat, amelyeket jelenleg a felhasználók elvárhatnak. No nem 5G-s vagy összehajtható telefonról van szó (ezen a területen az androidosok bizony messze megelőzték az Apple-t), bár a változtatások az androidos világból érkeznének.

A telefonhoz tartozna ugyanis egy bluetoothos digitális toll (Apple Stylus), ez a Samsung S Penhez hasonlítana, és a készülék tetejébe lehetne csúsztatni.

©

A kamera (Apple Quadra) ötlencsés volna (négy 12 MP-es széles látószögű és telefotó objektív és egy 20 MP-es zoom szenzor), és mesterséges intelligencia segítené a munkáját. A tervező hozzányúlt a sokat vitatott notchhoz is, azonban nem tüntette el, hanem nemes egyszerűséggel a kijelző bal felső részére csúsztatta el, mondván, így azért kevésbé zavaró.

©

A 6,7”-es OLED kijelző – ebben az elképzelésben – 3000 x 1386 pixel felbontású lenne, maga a készülék pedig arany színű. A tervező egyébként elkészítette a fekete és az ezüst színű változatot is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Kiderült, a rendőr semmit sem tehet, ha egy képviselőt nem engednek be az MTVA-hoz

Kiderült, a rendőr semmit sem tehet, ha egy képviselőt nem engednek be az MTVA-hoz

Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj

Hadházy: Szóról szóra megegyező pályázatokkal nyertek uniós pénzt

Hadházy: Szóról szóra megegyező pályázatokkal nyertek uniós pénzt

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”