szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyorsan tennivalólistává alakítja a Microsoft irodai programja a szövegünket, ha annak tartalma alapján úgy ítéli meg, hogy éppen a napi feladatainkat írjuk össze.

Apró, de hasznos segítség lehet a jövőben az az új funkció, amit a Microsoft a napokban kezd el tesztelni a Wordben. A redmondi cég legújabb fejlesztése automatikusan felismerni a szövegszerkesztőbe saját magunk és mások számára beírt megjegyzéseket, majd automatikusan todo listába konvertálja azokat.

A szolgáltatás az Editor nevű, mesterséges intelligenciára épülő, írást segítő asszisztensén alapul. A fejlesztők ezzel a lépéssel gyakorlatilag nem csináltak mást, mint a felhasználók eddigi listakészítő megoldásait integrálták a szövegszerkesztőbe.

A Microsoft fejlesztői szerint a gyakorlatban mindez úgy néz ki, hogy ha beírjuk a "todo" szót a szövegbe, vagy beteszünk (természetesen angolul) egy <írj ide valamit> elemet, akkor a program ezt felismeri, és ezek alapján létrehozza a teendők listáját. Emellett az Editor azt is figyeli majd, milyen más programokkal dolgozunk még. Így ha például beírjuk a szövegbe azt, hogy <grafikon beszúrása>, a rendszer automatikusan megkeresi a legutóbb általunk szerkesztett grafikonokat, majd felajánlja, hogy beszúrja nekünk.

 

Ha többen is dolgozunk a dokumentumon, az @ jel segítségével felhívhatjuk majd az adott kolléga figyelmét, hogy neki milyen feladatot kell még elvégeznie. A megjelölt személy kap e-mailben egy értesítést, a levélre válaszul pedig el is végezheti a kért változtatásokat. Például ha valamilyen adatot kell megadni, a levelet megválaszolva a rendszer automatikusan beilleszti majd azt a dokumentumba.

A Word új funkcióját első körben a Macre kiadott szövegszerkesztőben kezdik el tesztelni, hamarosan viszont a windowsos gépekre is megérkezhet. A tesztelés után az összes Office 365-felhasználó számára elérhető lesz az újdonság, a Microsoft pedig az eredményes alkalmazás után más szolgáltatásokba is beépíteni a rendszert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

2014-es balkáni videóval emlékezett a közmédia Bogdán Lászlóra

2014-es balkáni videóval emlékezett a közmédia Bogdán Lászlóra