szerző:
hvg.hu

Új moderációs eszközt léptet életbe az Instagram, amelyet a külső szolgáltatásoktól vásárolt lájkok, kommentek, továbbá az így megszerzett követők ellen vetnek be.

Az Instagramot használók között nem kevés olyan felhasználó is akad, aki nem "tisztán", hanem vásárlás útján igyekszik bővíteni a követők és a képekre érkező lájkok számát. Ezt azonban nem tartják fair dolognak a képmegosztónál (mondjuk ki: a becsületes felhasználók sem), ezért lépéseket tesznek ellene.

A kapcsolódó közleményben azt írják, olyan moderációs eszközt fejlesztettek, mely azokat a profilokat ellenőrzi majd, amelyek külső szolgáltatások használatával igyekeznek népszerűbbé tenni hírfolyamukat, hogy elejét vegyék a vásárolt interakciók (vagyis a lájkok, kommentek) terjedésének.

A fejlesztés – annak ellenére, hogy szigorú eszközről van szó – nem törli majd a külső segítséget igénybe vevő felhasználók fiókját, de büntetésként minden így megszerzett lájkot, hozzászólást, illetve kézi adagolással hozzáadott követőt levon a profiltól. Ők már az elkövetkező napokban számíthatnak arra, hogy követői bázisuk megcsappan. Erről figyelmeztetik is őket.

©

A vásárolt lájkok nemcsak az Instagramon okoznak problémát (hiszen azzal jobb színben tüntethető fel egy profil, ami a hirdetőknek is vonzóbb lehet), hanem a Facebookon is. Bár az eszköz kiterjesztéséről egyelőre nem esett szó, az instagramos használat valószínűleg egy teszt is lehet a fejlesztők részéről. Ha pedig beválik, elképzelhető, hogy a Facebookon is bekapcsolják majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Romák integrációja: javuló helyzet

Romák integrációja: javuló helyzet

Több tízmillió forintot költött a NAV pisztolyokra és paprikaspray-re

Több tízmillió forintot költött a NAV pisztolyokra és paprikaspray-re

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Kapjanak szavazatot a hatévesek is – javasolja egy brit politológus

Kapjanak szavazatot a hatévesek is – javasolja egy brit politológus