Hétéves, imád játszani, és most ő keresi a legtöbb pénzt a YouTube-on

Hétéves, imád játszani, és most ő keresi a legtöbb pénzt a YouTube-on

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly még csak a nyolcadik helyet szerezte meg a legjobban kereső YouTube-sztárok listáján, idén viszont már ő az első. Mindössze hétéves, és egyvalamit tud, de azt nagyon: játszani.

Igazán nincs nehéz dolga: játékokat mutat be a hétéves Ryan, a népszerű Ryan Toys Review YouTube-csatorna házigazdája. Régi motoros a szakmában, már ötéves kora óta foglalkozik azzal, amit minden gyerek szeret: vidáman játszani, játékokat próbálgatni.

Így indult a karrierje is, játszott, anyukája lefilmezte közben, majd a klipet feltette a YouTube-ra. Először nem is volt nagy sikere, azonban az egyik játékbemutató vírusként spriccelt szét a neten, s ettől kezdve már nem volt megállás. Minden idők legfiatalabb YouTube-sztárjának ma már 17 millió követője van, és összességében 26 milliárdszor nézték meg csatornája tartalmát.

©

Ha már ekkora a siker, nem is állt meg a játékoknál, ma már ételekbe is belekóstol, jégkrémeket is tesztel, utazgat ide-oda. A cégek pedig versengenek azért, hogy a termékeikkel bekerüljenek a kisfiú műsorába (vagy ott hirdethessenek), úgyhogy dől is a pénz szépen a családhoz. 2017. június 1. és 2018. június 1. között ez 22 millió dollár (több mint hatmilliárd forint) bevételt jelentett, szemben az előző év 11 millió dollárjával (bár az sem volt kevés).

Ekkora bevétel pedig azonnal egy Forbes-lista élére repítette a kisfiút: idén ő lett a legjobban kereső YouTube-sztár, megelőzve Jake Paul közösségimédia-sztárt (21,5 millió dollár) és a Dude Perfect csapatot (20 millió dollár), amelynek tagjai fantasztikus sporttrükkökkel kápráztatják el a YouTube-nézőket.

A YouTube nemrég könnyített a szabályokon, így most már bárki könnyebben tehet szert pénzre a videómegosztón.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások