szerző:
hvg.hu

A Mophie a Las Vegas-i CES technológiai szakkiállításon mutatta be a külső akkumulátorként funkcionáló iPhone-tokját, ami vezeték nélküli töltéssel pumpálja fel a készülék akkumulátorát.

Bár az Apple az iPhone-ok fejlesztésekor mindig igyekszik kihangsúlyozni, hogy nemcsak a készülékek teljesítménye növekszik, hanem az energiafogyasztásuk is csökken, egy kis plusz "kakaó" mindig jól jön. Ilyenkor jöhet jól egy olyan telefontok, ami külső akkumulátorként is funkcionál, így duplázva/triplázva meg a mobil üzemidejét.

Bár ez megoldást jelenthet az üzemidő-problémára, van vele egy alapvető gond: a készülék Lightning-csatlakozóját használja arra, hogy töltődjön a mobil, így viszont a fülhallgatót nem lehet bedugni az eszközbe. A Mophie viszont megoldotta ezt a problémát.

©

A Las Vegas-i CES-en mutatták be azt az új készüléktokot, amit az iPhone X, Xs, XR és Xs Max-hoz fejlesztettek ki. A Juice Pack Access nevű eszköz szabadon hagyja a mobil alján található portot, az akkumulátort ugyanis vezeték nélküli módon tölti. Magát a tokot USB-C-n keresztül lehet feltölteni, a Mophie szerint ugyanakkor úgy alakították ki a szerkezetet, hogy hálózathoz csatlakoztatva először mindig az iPhone-t töltse fel, és csak utána az Accesst.

A fejlesztők szerint az Xs és az iPhone X számára +25 órányi telefonálást biztosít a tok, míg az Xs Max és XR 31 órával bírja tovább. Az eszköz árát 119,95 dollárra (kb. 33 600 forint) lőtték be, és 2019 első negyedévében válik elérhetővé. Az ígéret szerint az iPhone X, XS és Xs Max számára lesz belőle fekete, szürke, arany és sötétvörös is, az XR-re pedig feketét, kéket és pirosat lehet majd kapni.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Gyűlnek a viharfelhők: az Apple lesz az új Nokia?

Tényleg nincs minden rendben, hiszen maga Tim Cook is elismerte, hogy a 2018-as iPhone-ok a vártnál rosszabbul teljesítenek. Vannak olyan elemzők, akik ebből már az Apple-korszak végét vizionálják.

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Az összes nagy BMW arcot vált, a 7-es sorozatnak is eljött az ideje

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

A fehérsapkás magyarokkal mutatja be a Guardian a populizmus elleni mozgalmat

A fehérsapkás magyarokkal mutatja be a Guardian a populizmus elleni mozgalmat